JEDI KAO NOLE

26.05.2021 | Zdrav život poznatih | Pregleda: 909 | Autor: | 0

Šta najbolji teniser sveta jede za doručak, ručak i večeru

Novak Đoković je na vrhuncu slave. Ovaj srpski as postao je najbolji igrač u istoriji tenisa. Njegov režim ishrane, koji je između ostalog zaslužan za vrhunske rezultate, uvek je izazivao pažnju. Evo šta Novak jede u toku dana.

Doručak
Skoro svaki Novakov dan počinje sa medom, voćem i ovsenim pahuljicama. "Telu je potreban šećer. Fruktoza i ostali šećeri koji se nalaze u voću sjajni su za organizam", kaže Đoković. Novakov doručak obično se sastoji od mešavine ovsenih pahuljica, voća, meda i drugih sastojaka koji mu daju vitamine i energiju.

Užina
Kada red dođe za užinu, Nole obično svoje telo nagradi slatkim i ukusnim smutijem. On u blender ubaci voće koje mu se jede, a to su najčešće borovnice i banana i pomeša ih sa spanaćem i mlekom. Na ovaj način u telo unese dodatne hranljive supstance i vitamine koje mu telo hrane i regenerišu tokom odmora.

Ručak
Đoković za vreme ručka unosi veliku količinu ugljenih hidrata. "U toku dana, želim da mi telo bude puno energije i snage, a to postižem kvalitetnom ishranom. Kada jedem ugljene hidrate, sa malo proteina, govorim mom telu da mi je potrebna energija." Pasta bez glutena je Novakov izbor za ručak. Zdrava količina testenine pomešana sa mnogo povrća je njegov idealan obrok za ručak.

Večera
Kada dođe red na večeru, Novak pažnju okreće ka proteinima. "Kada je vreme za večeru, mom organizmu govorim da mi energija više nije potrebna i da mi treba popravka organizma. Zbog toga, ugljene hidrate uveče zamenjujem sa proteinima."
Brancin sa mangom i papajom jedna je od omiljenih Novakovih večera jer mu pruža proteinski udar koji je potreban njegovom telu.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem