DOKTORI VIŠE NE PREPOZNAJU DA SAM BOLOVALA OD LUPUSA

12.02.2019 | Zdrav život poznatih | Pregleda: 1231 | Autor: | 0

Jelena Tomašević, supruga Dejana Tomaševića, o godinama borbe sa neizlečivom bolešću i prirodnoj terapiji uz koju se sada oseća potpuno zdravaJelena Tomašević godinama se borila sa lupusom i tek uz čajeve i promenjen način ishrana osetila je poboljšanje.

Kada je Jelena Tomašević, supruga našeg proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića saznala da boluje od lupusa, morala je da prihvati da se radi o neizlečivoj bolesti. Međutim, Jelena se nije predala - eksperimentisala je, menjala svoje navike i način ishrane i njena istraživanja dala su rezultate.
- Posle četvrtog porođaja počela sam da se osećam čudno, gubila sam snagu i stalno sam bila umorna. U jednom trenutku imala sam više od dvadeset kilograma viška, iako sam trošila mnogo više energije nego što sam unosila kalorija - priča Jelena.

Prvi simptomi bolesti bili su otoci na rukama koji su se širili: sa jednog zgloba otok je prelazio na drugi. Kako su bolovi postajali sve jači, Jelena je otišla kod lekara. Lupus joj je dijagnostikovan u Španiji, gde su tada živeli.
- U Španiji su mi lekari rekli da imam devet od jedanaest simptoma lupusa - dodaje naša sagovornica.
Ubrzo su se Tomaševići porodično preselili u Atinu, što je dodatno pogoršalo stanje zbog stresa koji je Jelena doživela promenom mesta, ljudi, okruženja...
- Bolovi su bili još jači i doktori u Atini samo su mi potvrdili dijagnozu. Odlučila sam da dođem u Beograd i da tu vidim šta ću i kako ću dalje. Dijagnoze su potvrđene. Dobila sam veliki broj lekova. Međutim, terapija mi nije prijala- konstatuje ova hrabra žena.

Dok je trajalo lečenje medikamentima, Jelenin svakodnevni život bio je veoma težak.
- Ne znate da li ćete tokom noći spavati ili nećete oka sklopiti, jer kada telo počne da se opušta, jave se tako jaki bolovi, da se grče mišići. Toliko vas boli svaki deo tela da ne možete da ležite, sedate, niti šetate, ni da uzmete bebu u naručje - kaže Jelena i dodaje: Više nisam prepoznavala sebe u ogledalu.

- Poslednji okidač za promene bio je doktor u Atini koji mi je i postavio dijagnozu, a koji je i sam bolovao od reumatoidnog artritisa i razumeo me. Na jednom pregledu prišao mi je sa svojim izdeformisanim prstima, uhvatio me je za ramena i počeo da trese: "Jelena, šta je to što si ti prihvatila da tvoje telo od 36 godina izleda kao da imaš 75. Ti se boriš sama sa sobom, ali se boriš do smrti. Pod hitno da si to odbacila, pronađi u sebi taj prekidač." Tada sam počela da istražujem šta ja to još mogu da uradim za sebe - naglašava gospođa Tomašević.

Jelena je prestala da pije lekove, promenila je ishranu i bolovi su polako prestajali. Okrenula se prirodi.
- Počela sam sama sebi da pravim čajne mešavine, uglavnom od vranilove trave, ive, lista divlje kruške, kurkume... Nabavila sam i španski čaj kolja de kabaljo, koji mi je neverovatno pomagao da izbacim tečnost koja se nakupila. Osetila sam da imam više energije, bila sam mnogo mirnija, raspoloženija, donekle sam bolje spavala.

Poseban segment predstavlja i promena ishrane.
- Izbacila sam mleko, meso - samo selektivno i ponekad uzimala sam belančevine životinjskog porekla, i to traje do danas. U to vreme počela sam da cedim sokove jer su se lako varili. U početku sam odvojeno pravila od voća i povrća. Vremenom, moje telo to više nije moglo da primi - stomak mi je bio nadut, imala sam nagon za povraćanjem. Gubila sam volju. Ipak, jedan dan počela sam da ubacujem jabuku u svaki sok, a kasnije i maline i kupine. Više nisam imala težinu u stomaku. Naravno, bilo je mnogo onih koji su mi govorili da voće i povrće nikako ne idu zajedno, ali meni su prijali i davali mi neverovatnu energiju. U početku sam pila dva, tri soka dnevno, a onda sam prešla isključivo na sokove. Jutarnji trening sam pretvorila u dva jer nisam imala gde da potrošim neverovatnu energiju koju sam dobila - naglašava naša sagovornica.
Na poslednjim kontrolama lekari su Jeleni rekli da lupus miruje. - Doktori ga sada ne prepoznaju. Rekli su mi: "Jelena, zdravi ste, šta god da ste radili, radite i dalje." To je za mene bila ogromna pobeda. Kada sam počela da unosim sve što je prirodno, pobedila sam - zaključuje Jelena i dodaje:
- Sada sva svoja znanja primenujem u "Detox centru" koji sam otvorila kako bih pomogla i drugim ljudima u njihovoj borbi sa bolestima.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD :

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD :

 • Brankova 16 ,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net