ELTON DŽON POBEDIO SUPER BAKTERIJU, SERENA VILIJAMS TROMB

26.09.2018 | Zdrav život poznatih | Pregleda: 430 | Autor: | 0

Zdravstvena iskušenja poznatih: Selena Gomez živi sa transplantiranim bubregom, Robi Vilijams preživeo izliv krvi u mozak


Mada na prvi pogled deluje kao da selebriti nemaju nikakvih problema, neke od poznatih ličnosti suočile su se sa ozbiljnim zdravstvenim izazovima.
Za trenutke u kojima im je bilo ugroženo zdravlje, a često i život, obožavatelji su saznali tek kada je sve bilo završeno.

Selena Gomez - transplantacija bubrega
Nakon što joj je dijagnostifikovana autoimuna bolest lupus pre pet godina i pošto je ignorisala bol i umor da bi se fokusirala na karijeru, mlada američka pevačica Selena Gomez (26), doživela je zatajenje bubrega i bila joj je potrebna transplantacija. Mada dolazak na vrh liste čekanja za transplantaciju obično traje između sedam do 10 godina, Gomez je imala sreće i pronašla je donatora u svojoj najboljoj prijateljici, Franši Reisi. Međutim, nakon transplantacije, novi bubreg je počeo da se kreće u njenom telu, tako da je izdržala još jednu operaciju od šest sati.
- Došla sam do tačke kada je bilo zaista pitanje života ili smrti - priznala je zvezda.

Elton Dzon pobedio suber bakteriju

Elton Džon - bakterijska infekcija
Dobitnik nagrada Gremi, Oskar i Zlatni, legendarni 70-godišnji engleski pijanista Elton Džon, u aprilu 2017. godine, morao je da otkaže šest nastupa u Las Vegasu nakon dobijanja "potencijalno smrtonosne" bakterijske infekcije u Južnoj Americi.
U saopštenju njegovog menadžmenta, Džon je postao "ozbiljno bolestan" tokom leta nazad u Britaniju iz Santijaga (Čile), gde je imao južnoameričku koncertnu turneju u različitim zemljama - uključujući i Brazil i Argentinu.
U saopštenju je takođe, navedeno: "Infekcije ovakve prirode su retke i potencijalno smrtonosne. Srećom, medicinski tim je brzo otkrio šta je napalo Eltona i tretira ga uspešno".

Serena Vilijams uzima lekove protiv zgrušavanja krvi

Serena Vilijams - krvni ugrušci
Iako je američka teniserka Serena Vilijams dobrog zdravlja, zbog njene istorije postojanja krvnih ugrušaka potrebno je da uzima razređivače krvi svaki dan.
Nakon što je u septembru prošle godine carskim rezom rodila ćerku Olimpiju Aleksu, teniska zvezda je morala da prestane da ih uzima da bi joj rana zacelila.
Dan nakon porođaja stanje joj se pogoršalo, urađen je CT snimak i medicinski tim je otkrio nekoliko malih ugrušaka. Mada je dobila lekove Serenino stanje se pogoršalo i dobila je jak kašalj od kojeg joj se otvorila rana od carskog reza. Tokom operacije zatvaranja rane lekari su pronašli veliki hematom (zgrušanu krv) u njenom stomaku, koji je zahtevao još jednu operaciju.

Robi Vilijams pobedio izliv krvi u mozak

Robi Vilijams - abnormalnost na mozgu
Nakon što mu je ozbiljno pozlilo iza pozornice na koncertu, lekari engleskog pevača su utvrdili nešto što je izgledalo kao krv na mozgu - što je dovelo do jednonedeljnog boravka u intenzivnoj nezi.
Slavni 43-godišnji zabavljač rekao je za časopis San da je njegova leva ruka bila utrnula, pljuvačka mu je curila iz usta i nije mogao da dođe do daha. Bivši narkoman (sada već 18 godina čist), Vilijams je priznao da ga je zastrašujuća zdravstvena panika naterala da preispita svoj život i shvati da nije nepobediv.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net