RECEPTI TRAVARA: PROTIV KANDIDE KOPRIVA, PROTIV DIJABETESA KIČICA

05.04.2019 | Travari magičnog bilja | Pregleda: 1320 | Autor: | 0

Travarka Bosiljka Jeremijaš sebi pomogla isključivo fitoterapijom. Prenosimo neke njene recepte

U tajne lekovitosti bilja Bosiljku su, u rodnom Rujniku nadomak Niša, još kao šestogodišnje dete uputili otac i baba koji su poznavali svaku travku na obroncima Suve planine i Svrljiških planina.

ČAJ PROTIV ARTEROSKLEROZE I VISOKOG PRITISKA
Za pripremanje čaja protiv arteroskleroze i visokog krvnog pritiska potrebno je po deset grama đurđevka, nane i korena valerijane. Sa dva decilitra ključale vode preliti kafenu kašičicu ove čajne mešavine, poklopiti i ostaviti da odstoji desetak minuta, potom procediti i piti bez zaslađivanja tokom dana. Čaj se pije uzastopno pet dana, a potom sledi pauza dva dana.

ČAJ PROTIV KANDIDE
Za čaj protiv kandide potrebno je petnaest grama koprive, po deset grama petrovca, nevena i majčine dušice i po pet grama cveta dan i noć, hajdučke trave, podubice, kleke i čuvarkuće. Čaj se priprema tako što se kafena kašičica ove čajne mešavine prelije sa dva decilitra ključale vode, ostavi da odstoji pet minuta i pije tri puta dnevno, pola sata pre jela.

PROTIV NOĆNOG MOKRENJA
Čaj protiv noćnog mokrenja priprema se od mešavine od po deset grama kukuruzne svile, rastavića, nevena, petrovca, kantariona, koprive, majčine dušice i troskota. Na dva decilitra ključale vode dodati kafenu kašičicu ove čajne mešavine, ostaviti da odstoji tri do četiri minuta, procediti i piti u gutljajima bez zaslađivanja. Ovaj čaj može se piti više puta tokom dana jer ne škodi.

ČAJ PROTIV DIJABETESA
Odlične rezultate u snižavanju nivoa šećera u krvi daje čajna mešavina sastavljena od po petnaest grama kičice, orahovog lišća, koprive, troskota, mahune pasulja i ivanjskog cveća. Na šolju ključale vode dodati kafenu kašičicu ove čajne mešavine, ostaviti da odstoji tri minuta, procediti i piti bez zaslađivanja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net