ZAŠTO JE DOBAR VIRAK

24.05.2018 | Travari magičnog bilja | Pregleda: 1973 | Autor: | 0

Kako da koristite virak savetuje Jugoslava Đorđević, travarka iz Kragujevca


Odličan diuretik, efikasan za otklanjanje srčanih tegoba, a pogotovo za ženske bolesti, virak je omiljena biljka travarke Jugoslave Đorđević

- Ne samo što je izvanredan diuretik, već je jako efikasan i za otklanjanje srčanih tegoba, a pogotovo za ženske bolesti. Obožavam ga ne samo zato što je lekovit, već zato što je lep i impozantan. Uvek kad ga vidim, oduševim se kao kad sam ga videla prvi put. Inače, kad u prirodi ugledam neku meni dragu biljku, reagujem burno. Kada sam na Kopaoniku prvi put ugledala prečicu, tako sam vrisnula da je eho mog glasa odzvanjao po vrhovima. Isto se dogodilo kad sam na toj planini prvi put ugledala virak. Imao je listove velike kao dlan. Kasnije sam otkrila da ga na Javoru toliko ima da se može kositi kosom. Ukoliko se u biljku može zaljubiti, priznajem - zaljubljena sam u virak.
Ovu travu čudesnih moći, kako tvrdi naša sagovnica, isprobala je na svom ocu:
- Tata je imao preponsku kilu i pripremala sam mu čaj od virka, pomešan sa rusomačom (travom hoću-neću). Pomogao mu je mnogo, ojačao je mišiće. Tvrdim da ta biljka pomaže i kod spuštene materice, a pronašla sam u literaturi potvrdu da zaista zateže mišićno tkivo mnogih organa.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net