CIROZA JETRE VIŠE NIJE NOĆNA MORA, POSTOJI REŠENJE

11.01.2018 | Travari magičnog bilja | Pregleda: 9222 | Autor: | 0

Sergej Iljič Marčuk, ruski travar, već četrdeset pet godina izučava i praktikuje fitoterapiju kojom je prvo sebi pomogao


Sergej Iljič Marčuk (68), ruski fitoterapeut, više od četrdeset godina tretira različite bolesti uz pomoć biljaka. Njihova lekovita svojstva prvo je testirao na sebi, kada se u 25. godini teško razboleo.
- Kao posledica intoksikacije i infekcije hranom oboleo sam od gastritisa, holecistitisa i pankreatitisa. Nisam se lečio na odgovarajući način, pa sam se posvetio izučavanju lekovitih biljaka - kaže Sergej Iljič i nastavlja: - Decenijama ih sakupljam i proizvodim fitopreparate koji tretiraju gastroduodenitis, pankreatitis, čir na želucu, ulcerozni kolitis, virusni hepatitis, zapaljenje bubrega, renalnu i arterijsku hipertenziju, hronični bronhitis, psorijazu i mnoge druge bolesti.

Marčuk je najviše ponosan na svoj biljni tretman protiv ciroze jetre koji, kako kaže, daje odličan rezultat. Po njegovim rečima, odabrana mešavina biljaka može da tretira cirozu različitih uzroka, bilo da je to alkohol, virusni hepatitis, lekovi i toksini, sa izuzetkom srčane ciroze.
- Te daleke 1984. godine, kada sam otkrio biljne formule za prirodno lečenje ciroze jetre, odmah sam ih primenio na svog sunarodnika, tada smrtno bolesnog Anatolija Vladimiroviča Zabolotnog. Lekari su Zabolotnom dijagnostikovali alkoholnu cirozu jetre, gastritis, holecistopankreatitis, zapaljenje bubrega. Urađena mu je punkcija prednjeg abdominalnog zida i izvađeno mu je petnaest litara tečnosti. Zbog ciroze, spao je na samo 39 kilograma. Žalio se: ’Imam bolove u pankreasu i probleme sa bubrezima’ - seća se Marčuk, i dodaje:
- Lekari Zabolotnom nisu davali mnogo šansi. Njegovoj ženi rekli su da su mu šanse minimalne da preživi. Da bih mu pomogao, pripremio sam četiri preparata.
Anatolij Zabolotni pio je biljne mešavine šest meseci. Kao rezultat, čudo se dogodilo. Oporavio se, vratio se na staru kilažu. Bolovi su zaustavljeni.
- Ljudi oboleli od ciroze jetre u poodmakloj fazi žive najduže pet godina od postavljanja teške dijagnoze. Anatolij Zabolotni živeo je još 18. Umro je 2002. godine, i to od karcinoma pluća, jer je bio strastven pušač - naglašava ovaj ruski travar.
Bez mnogo promena u sastavu preparata, Marčuk ih i danas pravi.

- Bolesnicima prepisujem četiri mešavine: prva sadrži dvadeset i dve vrste biljaka, druga dvadeset i tri, treća trideset, a četvrta trideset i dve. Mnoge biljke se u različitim mešavinama ponavljaju. Ipak, uključeno je čak pedeset lekovitih biljaka. Druge biljke se dodaju zavisno od pojedinačnih indikacija i prave se za svakog pacijenta individualno. Biljke se suše, drobe, mešaju i pakuju. Suve biljke seku se specijalnim makazama koje sam napravio pre četrdeset godina - objašnjava Marčuk.
Ovi složeni, multifunkcionalni fitopreparati, po rečima poznatog travara, pružaju sveobuhvatni terapeutski efekat na jetru, želudac, pankreas, bubrege i druge organe.
- Ciroza razara ćelije jetre i na njihovom mestu stvara masno ili vezivno tkivo. Jetra postepeno gubi svoju funkciju. Zbog otežanog protoka venske krvi kroz jetru se razvija kolateralna cirkulacija na nekoliko specifičnih mesta u organizmu. Uz adekvatnu fitoterapiju indeksi bilirubina i transaminaze se normalizuju, slobodna tečnost u trbušnoj duplji nestaje, i više se ne pojavljuje. U isto vreme eliminišu se patološki procesi gastrointestinalnog trakta, pankreasa, bubrega i drugih organa - priča naš sagovrnik i pojašnjava: - Minimalni period da bi simptomi ciroze nestali je četiri kalendarska meseca. Virus hepatitisa C, koji je jedan od uzročnika ciroze, ne može da se ukloni, ali pod uticajem fitopreparata gubi se. Posle fitoterapije virus ne dovodi do ciroze ponovo - pacijent nastavlja da pije nekoliko lekovitih biljaka koje svuda imaju da se kupe. Periodično mora da uzima lekove, da drži virus pod kontrolom i ojača imunološki sistem.

Ciroza jetre najčešće se otkriva u uznapredovaloj fazi, kada se već zakomplikuje. I Marčuk smatra da što pre počnete lečenje, veća je verovatnoća da se oporavite.
- Lekari tvrde da ciroza jetre ne može da se izleči. Mislim da doktori teško leče cirozu jer koriste hemijske lekove, koji su gotovo svi otrovni i daju neželjene efekte. Da me ne shvatite pogrešno, farmaceutski preparati su nezamenjivi - spasavaju živote u akutnim situacijama i u raznim drugim slučajevima.
Ali oni nisu efikasni u lečenju nekih hroničnih bolesti koje neumorno skraćuju život - smatra ruski travar i nastavlja: - Lekovito bilje posebno je efikasno u mešavinama. Miks lekovitih biljaka koje napravi talentovani fitoterapeut ima moćne lekovite osobine: daje odlične, ponekad iznenađujuće rezultate lečenja hroničnih bolesti. Ovo znam iz sopstvenog iskustva jer već četrdeset pet godina izučavam i praktikujem fitoterapiju.
M.R.

Pročitajte još:
RECEPTI ČUVENE BABUŠKE

RUSKI RECEPTI SA PROPOLISOM

RUSKI AKADEMIK KARP ABRAMOVIČ TRESKUNOV: ČIRAŠI, SPAS!

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Štand u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak i nedelja: 10h-22h
  petak, subota: 14h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem