PRIPREMITE IMUNITET ZA VAKCINACIJU

16.02.2021 | LEKOVITI MED | Pregleda: 663 | Autor: | 0

Dr Stefan Stangaciu, svetski poznat rumunski apiterapeut, otkriva kako pčelinji proizvodi pomažu u borbi sa koronavirusom


- Imunološki sisitem hiljadu puta je složeniji i inteligentniji na molekularnom nivou od gotovo bilo kojeg virusa, bakterije ili parazita. Previd je moguć ukoliko pacijent i lekar ne prepoznaju na vreme simptome i dublje uzroke njegovog slabljenja. U većini slučajeva, kasna dijagnoza znači prekasno ili neefikasno lečenje. Sposoban lekar mora se usredsrediti na detaljnu obradu uzroka koji slabe imunološki sistem. Jednom kad se napravi popis tih uzroka, lečenje je mnogo lakše i efikasnije od simptomatskog, neretko i toksičnog lečenja lekovima - istakao je dr Stefan Stangaciu na simpozijumu apiterapije održanom prošlog meseca.

Njegovo predavanje prenosimo u celosti.

Pčelari su zdravi i u poznom životnom dobu, uprkos procesima degradacije organizma, virusima i bakterijama. Više od stotinu naučnih studija dokazuje da su pčelinji proizvodi direktno ili indirektno efikasni protiv širokog spektra virusa i bakterija… Pozitivno delovanje imaju i polifenoli i organske kiseline u propolisu, medu i polenu, materije u propolisu i medu, melitin u pčelinjem otrovu, esencijalne amino-kiseline...

Funkcionisanje imunološkog sistema
Za uspešno funkcionisanje imunološkog sistema potrebna je odgovarajuća ishrana, materije koje ga štite, na primer, antioksidansi, materije koje deluju protiv moguće infekcije i materije koje ubrzavaju protok krvi. Prema analizama nemačkih lekara, trenutno postoji oko sto pedeset virusa povezanih sa ljudima.
Glavni uzroci brzog napretka virusne bolesti kovid 19 jesu slab imunološki sistem i pridružene bolesti.
Uzroci lošeg funkcionisanja imunološkog sistema su nepravilna ishrana, slaba cirkulacija, nedostatak kiseonika, starost, patogeni mikroorganizmi, umor i loš san, stres, slobodni radikali, niske temperature, loša regeneracija, dehidracija kao i krhkost kapilara, koja omogućuje lak ulazak virusa u telo, pojavu ozbiljnijih upala i komplikacija poput tromboze, moždanog i srčanog udara. I parodontoza može biti uzrok lakog ulaska virusa u telo. Krhkost kapilara može se izlečiti zdravom pravilnom ishranom, dodacima ishrani, vitaminima i pčelinjim proizvodima.
Pridružene bolesti koje komplikuju tok infekcije kovid 19 su kardiovaskularni problemi, dijabetes, gojaznost, rak, hronične bolesti pluća, bolesti bubrega i druge infekcije.
Pčelari neprestano uče nove stvari koje održavaju njihov mozak zdravim, a budući da tokom rada primaju i određene doze pčelinjeg otrova i redovno u svojoj ishrani koriste pčelinje proizvode, mogli bi da budu otporniji na kovid 19.

Kako se odbraniti od virusa kovid 19?
Najefikasniji način borbe protiv virusa kovid 19 je sprečiti njegov ulazak ili se boriti protiv njega neposredno nakon ulaska, pre nego što se razmnoži.
Ulazak se sprečava fizičkim putem - redovnim provetravanjem svakih sat vremena, UV i IR svetiljkama, prečišćivačima vazduha, propolizatorima, hemijskim putem (dezinficijensi) i biohemijskim putem (pčelinji proizvodi, lekovite biljke, eterična ulja, zdrava ishrana). Mnogo pomažu api inhalacije (udisanje vazduha iz košnica). Budući da virus najčešće ulazi kroz nos, možemo sebi pomoći ubrizgavanjem fiziološkog rastvora sa medom i propolisom, odnosno, na zaštitnu masku možemo staviti nekoliko kapi propolisa ili sirovi propolis.
U slučaju problema sa očima, koristite fiziološki rastvor sa medom i/ili propolisom i/ili matičnim mlečom, za upaljeno grlo rastvor propolisa i meda, kod suvog kašlja pomaže čaj od lipe i med od lipe, kurkuma, topla voda (40oC) i sladić.
U slučaju otežanog disanja (dispneje), pomaže med sa pčelinjim otrovom u kombinaciji sa apipunkturom i sprejom od propolisa i meda. Kod virusne upale pluća sebi pomažemo svim pčelinjim proizvodima i lekovitim biljkama. Propolis i med pomažu u iskašljavanju krvavog ispljuvka ili krvi iz respiratornog trakta. Pčelinji otrov, mešavina meda i vinskog sirćeta, meda i organskih kiselina pomažu kod mikrotromboze u plućima.

Propolis i vitamin C jačaju protok krvi
Ako nemamo apetita, može nam pomoći mešavina polena, matičnog mleča, meda i limunovog soka, a med i propolis najviše pomažu kod probavnih problema. Krhkost kapilara posledica je nedostatka vitamina C i polifenola, dijabetesa i visokog krvnog pritiska. Od polifenola efikasni su kamfor i kvercetin koji se nalaze u medu, polenu i propolisu.
Naš saveznik je i povišena temperatura. Ako je prebrzo spustimo lekovima, smanjićemo efikasnost imunološkog sistema i omogućiti preživljavanje bakterija i virusa, čime povećamo rizik od smrti. Smanjujemo je samo u slučaju mentalne zbunjenosti, grčeva, jakih upala i sepse.

Poboljšanje imunološkog sistema
Da bismo se vakcinisali protiv kovida 19, potreban nam je jak imunološki sistem, a mi ga poboljšavamo pravilnom ishranom koja uključuje vitamine, enzime, esencijalne amino-kiseline, cink; fitoterapijom koja uključuje odgovarajuću količinu polifenola; apiterapijom, koja nam daje hranljive sastojke, polifenole, deluje antivirusno i antibakterijski; aromaterapijom koja deluje antivirusno; spavanjem, odmaranjem, meditacijom, jogom.
Da bi imunološki sistem mogao dobro da funkcioniše, potrebno nam je najmanje tri miligrama vitamina C dnevno, cink, magnezijum i antioksidansi. Trebalo bi da u svoju ishranu uključimo pčelinje proizvode, jaja, mahunarke, orašaste plodove, gljive, ribu, kozje mleko, sir sa medom, trebalo bi da izbegavamo hranu bogatu masnoćama koja kiseli telo i stvara puno sluzi. Barem tokom bolesti trebalo bi da izbegavamo meso, pomfrit, sladoled, slatkiše, tost… Da bismo prevladali viruse, potrebna nam je i hrana bogata proteinima i organskim kiselinama, uključujući vitamin C (askorbinska kiselina). Kiseline posredno stvaraju bazično okruženje u telu koje virusi ne vole, povećavaju protok krvi i limfe i pomažu u obnavljanju ćelija, organa i tkiva.

Pčelinji proizvodi tokom oporavka od kovida 19
Kada se prevlada kovid 19, konzumirajte med: gram cvetnog meda na kilogram telesne težine, a potrebno je unositi i dovoljno tople vode (40°C). Preporučuje se med sa đumbirom ili cimetom, ili lukom, ili belim lukom, magnezijum, orašasti plodovi, hrana bogata proteinima (polen, klice). Med se može unositi sa kapima za nos, grgljanjem, prskanjem ili intravenozno, oralno, pod jezik, intrarektalno ili intravaginalno i putem kože (masaža).
Tokom oporavka od kovida 19 uzimajte pet do dvadeset grama propolisa dnevno uz kapi za nos, grgljanjem, inhalacijama, prskanjem, oralno, pod jezik (tablete sirove ili pomešane sa drugim pčelinjim proizvodima), intrarektalno, intravaginalno, elektroforezom ili pomoću ultrazvuka. Možemo koristiti kreme za kožu sa propolisom ili propolis u kombinaciji s voskom.
Preporučuju se api inhalacije (udisanje pčelinjeg vazduha) jedna do dve terapije dnevno u trajanju od petnaest do dvadeset minuta.
Možemo žvakati pčelinji vosak sa medom, pripremati tople obloge sa voskom, preporučuje se akupunktura sa mašću na bazi pčelinjeg voska.
Matična mleč je antibakterijska, protivgljivična i protivvirusna i pomaže u oporavku od virusnih bolesti, pospešuje stvaranje eritrocita, leukocita i trombocita. U slučaju bolesti kovida 19, uzima se dva do pet mililitara do dvanaest puta dnevno, stavlja se pod jezik ili intramuskularno, ili potkožno.
Pčelinji proizvodi nisu sto posto efikasni u prevladavanju koronavirusa ali mogu da pomognu jer deluju protiv virusa i poboljšavaju funkcionisanje imunološkog sistema. Zato iskoristimo sveže pčelinje proizvode na sve moguće načine. Njihova snaga može se poboljšati lekovitim biljkama i esencijalnim uljima.
Foto: Jutjub

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem