NIVO ANTITELA NA COVID BRŽE OPADA KOD MUŠKARACA NEGO KOD ŽENA

20.11.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 146 | Autor: | 0

Nepotvrđeni rezultati istraživanja ukazuju imunitet kod muškaraca jače reaguje na koronavirus ali se ta prednost brže

Studija koja još nije prošla recenziju, obuhvatala je gotovo šest meseci istraživanja u koje je bilo uključeno 308 članova osoblja u bolnicama Univerziteta u Strasburgu u Francuskoj, a kod kojih je potvrđena infekcija koronavirusom. Većina pacijenata imala je blage simptome bolesti covid 19.
Merena su različita antitela uz pomoć tri vrste testa tokom dva krugaistraživanja tokom perioda od 172 dana.

Na prvom uzorkovanju krvi, muškarci stariji od 50 godina i oni s indeksom zdrave telesne težine imali su najveći nivo antitela.

Na drugom uzorkovanju, nivoi antitela (uključujući neutalne proteine čija je funkcija da spreče virus da se zakači na ćelije), opali su više kod muškaraca nego kod žena, bez obzira na starost i težinu.

"Istraživanja su pokazala da muškarci imaju viši nivo antitela od žena u akutnoj fazi, ali da uprkos tom boljem imunološkom odgovoru na početku zaraze, nivo antitela kod njih pada s vremenom i to mnogo brže, dok su, s druge strane, žene zadržale taj nivo", kazala je Samira Fafi Kremer, šefica virusologije u bolnicama Univerziteta u Strasburgu i jedna od autorica studije.

Jedan od autora studije Oliver Švarc, kazao je da pad antitela zavisi od toga koliki je njihov nivo na početku zaraze.

"Dakle, ako imate više antitela na početku, imaćete i brži pad, ali to još moramo otkriti zbog čega", dodao je Švarc, prenosi Gardijan.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem