KAKO SE INHALIRATI U BORBI PROTIV COVID 19

18.11.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 901 | Autor: | 0

Savet dr Jure Burića, otorinlaringologa sa četrdesetdvogodišnjim stažom


Dr Jure Burić, otorinlaringologa sa četrdesetdvogodišnjim stažom savetuje da koronavirus oterate toplom vodom u koju ste dodali morsku so.
Ispijanje tople vode i ispiranje samo usta nisu optimalno ni celovito rešenje. Koronavirus nije problem probavnog, nego disajnog trakta.
- Postupak je vrlo jednostavan, a u tradiciji je naših baka, koje su zimske prehlade, viroze, lečile upravo takvim inhalacijama, samo ih nisu zvale inhalacijama, one su se ‘kadile nad vrelom vodom’. U jednu posudu sipajte oko dva litra vode i ubacite šaku morske soli. Kada voda proključa, skinite je sa vatre, postavite na sto, uzmite jedan veliki peškir koji ćete prebaciti preko glave i posude sa vrelom vodom. Pazite da vas vrela vodena para u početku ne opeče! Udahnite duboko vruću vodenu paru kroz nos i izdahnite je kroz usta. Nakon desetak takvih udisaja, udahnite isto toliko kroz usta, a izdahnite kroz nos, i tako redom dok se voda ne ohladi. To može trajati 15-20 minuta. Većinu vremena imajte otvorene oči. Na taj način rešićete se zločeste korone, koja po mom mišljenju takvu temperaturu od oko 60°C i više stepeni i vlagu od skoro 100% ne može preživeti na sluznici usta, nosa i očiju. Ako to činite tri puta dnevno, korona neće uspeti da se razmnožava niti da se ukoreni u vašoj sluznici. Onemogućićete joj prodor u vaše bronhije i plućni parenhim - objašnjava dr Burić, i poručuje:
- Sve stvari na ovome svetu su jednostavne, samo ih se treba setiti i logično posložiti.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem