NOVA ANTIKOVID BILJKA: SLATKI PELIN

16.10.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 1542 | Autor: | 0

Nemački naučnici tvrde da ova biljka može da izleči obolele od korona virusa

Naučnici sa Instituta Maks Plank u Potsdamu, u Nemačkoj, tvrde da biljka slatki pelin može da bude od izuzetne pomoći u lečenju kovida-19.
Njegova lekovita svojstva su neverovatna i poznato je da ubija maligne ćelije, a sada pomaže i u lečenju svih simptoma korona virusa, sigurni su oni.
Ekstrakti slatkog pelina aktivni su protiv SARS-CoV-2.
Listovi biljke slatkog pelina (Artemisia annua) uzgajani u Kentakiju, u SAD, najbolju antivirusnu aktivnost pokazali su kod ekstrakcije sa čistim etanolom ili destilovanom vodom, ali i dodavanjem kafe.
- Tokom istraživanja smo izvukli čiste supstance iz biljke i onda ih povezali sa virusom i rezultati koji smo dobili su obećavajući - objašnjava Peter Zeberger sa instituta Maks Plank, koji je, zajedno sa hemičarom Kerijem Gilmorom, inicirao i vodio istraživanje.
Moć slatkog pelina ne iznenađuje, jer se upravo ova biljka već decenijama koristi u narodnoj, ali i savremenoj medicini za lečenje mnogih oboljenja. Više od dvadeset godina u borbi protiv kancera i malarije lekari uspešno primenjuju lekoviti sastojak te biljke – artemisinin.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 10h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

 • Ilije Garašanina 5 A
  (Palilulska pijaca), Beograd
  064/643-30-55
  Radno vreme od 8h-15h
  Ponedeljak je neradan dan
  Pogledajte na mapi ovde.

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem