VEŽBANJE SA MASKOM, VEŽBANJE BEZ MASKE

26.09.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 264 | Autor: | 0

Saveti fitnes stručnjaka za bezbedno i funkcionalno vežbanje za vreme pandemije

Ako ste ove jeseni odlučili da se malo više posvetite važbanju i fitnesu, verovatno se suočavate sa pitanjem – da li treba nositi masku za vreme treninga?

Evo šta o celom slučaju misle profesionalni fitnes instruktori:

1. Kupite pravu vrstu maske
Prema rečima stručnjaka pod pojmom prave maske podrazumeva se ona koja se lako stavlja na lice i koja je prozračna. Ono što ni u kom slučaju ne želite jeste nešto što zaustavlja protok vazduha koji vam je neophodan. Maske koje su vodootporne i koje se mogu ponovo upotrebiti preporučljive su za vežbanje, jer imaju maksimalnu funkciju prozračnosti i svode na minimum mogućnost širenja respiratornih kapljica.

2. Pažljivo odaberite vrstu treninga
Izbegavajte previše zagrejane prostorije, duge kardio vežbe, kao i vežbe koje uključuju puno skakanja i udaraca. Laganije vežbe i slabiji intenzitet kardio vežbi preporuka su za one koji ponovo kreću sa vežbanjem. Pauze između svake vežbe iskoristite da udahnete vazduh bez maske na licu. Ako vam je potreban intenzivniji trening, neka to bude onaj na otvorenom ili kod kuće, kada nećete imati na licu masku. Časovi joge su aktivnosti koje nesmetano možete da sprovodite sa maskom na licu.

3. Slušajte svoje telo
Suočeni sa pandemijom ili ne, nikad ne treba da prestanete da slušate svoje telo. Ako primetite da vam maska, čak i najkvalitetnija moguća, blokira dotok vazduha koji vam je neophodan, savet je da se zaustavite. Nedovoljno kiseonika može izazvati vrtoglavicu i osećaj stezanja u grugima, a to je sigurno situacija koju želite da izbegnete.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Štand u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak i nedelja: 10h-22h
  petak, subota: 14h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem