BORIS DŽONSON: COVID NAM JE OTVORIO OČI, UVEŠĆEMO BICIKL NA RECEPT

07.08.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 202 | Autor: | 0

Premijer Velike Britanije najavio je uvođenje novih mera pomoću kojih će biciklizam postati sigurniji i jeftiniji, a stanovnici zdraviji

Premijer Velike Britanije Boris Džonson najavio je uvođenje novih mera pomoću kojih će biciklizam postati sigurniji i jeftiniji za poboljšanje zdravlja a istovremeno će pomoći u smanjenju rizika od širenja infekcije, piše Gardian.
Lekari opšte prakse moći će da predlože biciklizam kao način na koji pacijenti mogu početi da skidaju višak kilgorama. Biće to deo nove vladine strategije za borbu protiv gojaznosti u zemlji.

Vladini zvaničnici kazali su kako je ključni izazov učiniti da se ljudi osećaju sigurnije na biciklima u saobraćaju gradskim područjima. To će, potvrdili su, značiti trošenje ogromnih iznosa na odvojene biciklističke staze i sigurno parkiranje.

"COVID-19 nam je svima otvorio oči za trenutne i dugoročne rizike gojaznosti. Premijer je jasno istakao da bi ovaj period trebalo da iskoristimo kako bismo svi postali zdraviji, aktivniji i kako bismo konzumirali kvalitetniju hranu", istakao je portparol vlade.

Džonson, koji već dugo koristi bicikl kao prevozno sredstvo, lično se zainteresovao za novu strategiju, posebno otkako je zbog koronavirusa bio prisiljen da boravi na intenzivnoj nezi u bolnici.

Nedavna istraživanja pokazala su da je vožnja biciklom do posla povezana sa 46 posto nižim rizikom od srčanih bolesti u poređenju sa neaktivnim putovanjem. Dve trećine (63 posto) odraslih u Velikoj Britaniji je iznad zdrave težine, njih 36 posto je prekomerne, a 28 posto je gojazno. Alarmantno je da jedno od troje dece u dobu od 10 do 11 godina ima prekomernu težinu ili je gojazno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-18h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem