KORONAVIRUS U UŠIMA

10.08.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 457 | Autor: | 0

Istraživači otkrili da se koronavirus može "sakriti" na neočekivanim mestima

Istraživači s Univerziteta Džon Hopkins ustanovili su da se koronavirus može "sakriti" na neočekivanim mestima, u unutrašnjosti i iza ljudskog uha.
Tim otorinolaringologa i patologa zaključio je da se koronavirus može "udobno smestiti" u srednjem uhu i mastoidnoj regiji glave iza uha u kojoj se nalazi nekoliko šupljih prostora za koje se veruju da služe za ublažavanje traume i zaštitu srednjeg i unutrašnjeg uha.

Lekari su obavili autopsiju tri preminule osobe koje su bile zaražene koronavirusom i koje su pokazivale simptome pre smrti, a ustanovljeno je da bi moglo postojati mnogo drugih faktora koji utiču na kolonizaciju mastoidne regije i srednjeg uha koronavirusom, a koji se mogu razlikovati kod zaraženih osoba.

"Moglo bi biti značajnih razlika između umiranja od koronavirusa i umiranja s koronavirusom", istakli su istraživači.

Novo otkriće predstavlja upozorenje otorinolaringolozima da im preti direktan rizik od zaraze prilikom pregleda pacijenata.

Istraživanja je Univerzitet Džon Hopkins vršio u proteklih šest meseci, a zaključci su objavljeni 23. jula. Istraživači su upozorili otorinolaringologe da uvedu dodatne mere zaštite prilikom pregleda pacijenata i tokom operacija.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem