RUSKA VOJSKA TESTIRA VAKCINU PROTIV KORONE

08.06.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 211 | Autor: | 0

Kliničko testiranje vakcine kod 50 dobrovoljaca održaće se u bazi 48. Centralnog naučno-istraživačkog instituta Ministarstva odbrane Rusije i biće završeno do kraja jula

Ministarstvo odbrane Rusije odabralo je dobrovoljce iz redova vojske za klinička testiranja ruske vakcine protiv virusa korona, prenosi televizija „Zvezda“.
Ističe se da će u testiranju učestvovati 50 vojnika, među kojima je i pet žena.
„U poslednjih mesec dana kod dobrovoljaca nisu dijagnostikovane nikakve bolesti. Učesnici u kliničkim testiranjima odabrani su iz različitih jedinica Oružanih snaga iz cele Rusije“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.
„Kliničko testiranje vakcine protiv novog tipa virusa korona održaće se u bazi 48. Centralnog naučno-istraživačkog instituta Ministarstva odbrane Rusije, gde je ranije proučavana i uspešno testirana bezbednost, imunogenost i zaštitna efikasnost genetski modifikovanih vakcina protiv hemoragične groznice ebole, bliskoistočnog respiratornog sindroma i univerzalne vakcine protiv gripa“, navodi se u saopštenju. Ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je 26. maja da je 48. Centralni naučno-istraživački institut snaga radijacione, hemijske i biološke zaštite Ministarstva odbrane Rusije zajedno sa Nacionalnim istraživačkim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ razvio rekombinantnu vakcinu protiv kovida 19. Planirano je da klinička testiranja budu završena do kraja jula ove godine.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem