ZDRAVA KOŽA ISPOD MASKE

22.05.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 291 | Autor: | 0

Maske povećavaju vlažnost, trenje, toplotu. Sprečite iritacije pridržavajući se higijenskih mera i negujte kožu na odgovarajući način

Maske povećavaju vlažnost, trenje, toplotu. Sprečite iritacije pridržavajući se higijenskih mera i negujte kožu na odgovarajući način.

Platnene maske mogu da zadrže bakterije i gljivice, a morate ih prati u veš-mašini ili ručno vrućom vodom i sapunom. Naravno, preporučuje se i peglanje.
Da biste sačuvali zravu kožu lica, za početak, izbegavajte nošenje šminke ispod maske kako biste sprečili začepljenje pora. I dodatno sledite ove savete:

Akne
Jedna su od najčešćih iritacija. Do njih dolazi nakon što maska "zarobi" ulje i ostatke mrtve kože u porama. Akne tretirajte salicilnom kiselinom, benzoil peroksidom, sumporom. Osim toga, morate redovno čistiti lice pre i posle skidanja maske. Nakon toga stavite bezalkoholni tonik koji sadrži salicilnu kiselinu. Korisite kreme i ulja od eukaliptusa, timijana, hamamelisa ili nima.

Suva koža
Maske mogu izazvati i suprotan efekat jer upijaju prirodno ulje kože. Zbog maske koža postaje crvena, osetljiva i gruba.

Suva koža je posebno problematična tokom virusne epidemije, jer vas može učiniti ranjivijim na iritacije i krvarenje. Lice tretirajte hidratantnim i masnijim kremama.
Korisite kreme i ulja od kamilice i nevena i masku od avokada.

Folikulitis
Dodatni pritisak pora može uzrokovati folikulitis, stanje koje nastaje kada se folikuli dlake upale. I kod ovog problema kože potrebno je redovno prati lice pre i nakon nošenja maski. Muškarcima se preporučuje da u danima pandemije ne briju lice u potpunosti.

Impetigo
Ukoliko maska na vašem licu izazove bakterijsku infekciju impetigo, na otvorene rane stavite antibakterijsku mast. Možda će vam lekar propisati i antibiotike.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem