IZLAZAK IZ KARANTINA TEŽI JE ZA ČETIRI KILOGRAMA

21.05.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 220 | Autor: | 0

Nutricionisti tvrde da će većina Španaca iz izolacije izaći sa viškom kilograma

Nutricionisti pretpostavljaju da će Španci iz izolacije izaći sa viškom od četiri kilograma, jer su tokom karantina otkrili da u stanovima imaju kuhinje i trudili se da namirnice koje su kupili početkom epidemije ne propadnu.

Prve dve nedelja epidemije na Iberijskom poluostrvu najviše su se kupovale namirnice koje se i inače smatraju neophodnim kao štu su mahunarke, mleko, konzerve, paste i pirinač, prenosi španski portal Alfondo. Treća nedelja karantina značila je zaokret ka svežem mesu i smrznutoj ribi, voću i krompiru. A tokom celog perioda šampion u porasloj potražnji je brašno - prodato je četiri puta više nego inače. Tokom izolacije prodaja smrznute hrane porasla je za 39 posto, a više nego ikada kupovani su: čokolada 78 posto više, vino 63 posto, masline 94 posto, smrznuti pomfrit 87 posto i pivo 78 posto više nego ranije. Sve ove namirnice izuzetno su kalorične. Uz to čak 40 posto stanovnika priznalo je da je odustalo od fizičke aktivnosti i sporta. Zbog svega ovoga, a po prvim procenama, stanovnici španske oblasti Asturije iz izolacije izlaze sa prosečno 4 kilograma više.
Nutricionisti kažu da je pravo rešenje prilagođavanje jelovnika smanjenoj fizičkoj aktivnosti i primena mediteranske dijete.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-18h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem