DA LI ĆE NOŠENJE MASKI POSTATI SVAKODNEVICA

20.04.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 430 | Autor: | 0

Nošenje zaštitnih maski postaće naša svakodnevnica, to je nešto na šta se polako moramo navikavati, upozoravaju stručnjaci iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO)

"Različiti načini zaštite lica će, sigurni smo, postati norma za ljude širom sveta", upozorava stručnjak Dejvid Nabaro iz WHO-a. On dodaje i da COVID-19 neće nestati tek tako.

Naučnici još uvek ne znaju kako izgleda oporavak onih koji su imali COVID-19, a Nabaro naglašava kako je svet i dalje jako daleko od pronalaska vakcine za ovo oboljenje. Dodao je da će ovaj virus napraviti revolucionarne promene u svetu, baš kao što su pre njega takve izmene izazvali HIV/AIDS i kolera.

Tema "zaštitne maske" pokrenula je brojne rasprave širom sveta, a mišljenja su podeljena. Mnogi stručnjaci smatraju da obične maske koje su svima dostupne ne pružaju adekvatnu zaštitu i da je potrebno uložiti novac u neke kvalitetnije. Drugi ipak insistiraju da obične maske nisu beskorisne, i da funkcionišu čak i ako se ljudi nalaze u velikim grupama.

SZO smatra da, iako medicinska maska može da ograniči širenje određenih respiratornih virusnih bolesti, uključujući i COVID-19, upotreba samo maske nije dovoljna. Iz SZO i dalje stižu upozorenja da maske mogu uzrokovati i probleme s disanjem, kao i "lažni osećaj sigurnosti".

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem