KORONAVIRUS: DEZINFEKCIJA MOBILNIH TELEFONA

16.04.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 434 | Autor: | 0

Još jedna preventivna mera u borbi protiv širenja COVID 19

Telefon je stvar koju koristimo i nosimo stalno, tako da je sada u vreme pandemije neophodna pravilna i redovna dezinfekcija mobilnih telefona.
Dezinfikujemo ruke, kvake, radne površine. Ali većinu vremena zaboravljamo na stvar koja nam je potrebna svaki dan – mobilni telefon. Nosimo ga u rukama većinu dana, odlažemo ga na različite površine, a retko se setimo da ga dobro očistimo. Pa, sada je vreme da vas upoznamo sa nekoliko jednostavnih saveta za održavanje vašeg telefona čistim.

Koristite krpu od mikrofibera i maramicu za dezinfekciju
S obzirom da koronavirus na površinama ostaje nekoliko dana, mora se očistiti dezinficijensom. Neke kompanije su čak pružile nova uputstva za čišćenje mobilnih uređaja. Za čišćenje i dezinfekciju koristite krpu od mikrofibera i dezinfekcijsku krpu, koja mora sadržati 70% alkohola. Naravno da vodite računa o čišćenju samo nepropusnih površina i izbegavate bilo koje delove u koje može prodreti vlaga.

Telefon ne nosite sa sobom u kupatilo
Kad ste na WC-u, gledate Instagram priče, dopisujete se putem društvenih mreža ili igrate igrice na svom telefonu. U kupatilu se nalazi puno bakterija koje mogu sleteti na površinu telefona, a zatim ih možete poneti sa sobom.

Prestanite sa deljenjem telefona
Baš kao što hvatamo kuke i držače, tako postupamo i sa telefonom. Savršen je prenos bakterija i patogena na ljude. Sledeći put kad nađete zanimljivu fotografiju ili smešan video, ne zaboravite, nemojte davati telefon drugima.

Perite ruke
Svakako smo čuli ovu frazu nebrojeno puta u poslednjih nekoliko dana. Ali to je najjednostavnija i najefikasnija mera za zaštitu od bakterija i virusa. Ne zaboravimo, međutim, da je pranje sapunom i vodom ili dezinfekcija dezinfekcijskim sredstvom koje sadrži 70% alkohola najefikasnije.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem