NAJBEZBEDNIJE ZEMLJE U DOBA KORONE

15.04.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 294 | Autor: | 0

Prve na listi su Izrael, Nemačka, Južna Koreja, Australija, Kina, Novi Zeland, Singapur i Japan

Izrael se našao na prvom mestu liste najbezbednijih država u uslovima pandemije virusa korone, pokazuju rezultati istraživanja konzorcijuma „Deep Knowlegde Group“.
Prema objavljenim rezultatima, u prvih deset na listi našle su se i Nemačka, Južna Koreja, Australija, Kina, Novi Zeland, Singapur i Japan.
Konzorcijum je napravio i spisak država koje su najrizičnije danas. U prvu petorku su ušle Italija, SAD, Velika Britanija, Španija, Francuska. Za njima slede Švedska, Iran, Ekvador, Filipini i Rumunija. Srbija se ne nalazi ni na jednoj od ovih lista.
Prilikom formiranja liste, analitičari su obratili pažnju na informacije: kada su stupila na snagu ograničenja kretanja, dužina karantina, slučajevi njihovog kršenja, kao i mere ekonomske podrške država.
Autori istraživanja su obratili pažnju i na to da li u tim državama postoji širok pristup testiranjima, kao i na količine resursa zdravstvenih sistema i na druge vanredne mere koje su uvele države.
Pobrojane su i države u kojima je najefikasnije lečenje koronavirusa: Nemačka, Kina, Južna Koreja, Austrija i Hongkong

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem