VOŽNJA BICKILA ZA VREME COVID 19

10.04.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 649 | Autor: | 0

Da li je bezbedno voziti bicikl za vreme pandemije? Prenosimo savete portala posvećenih biciklizmu

Da li je bezbedno voziti bicikl za vreme pandemije? Prenosimo savete portala posvećenih biciklizmu

- Iako su države širom sveta naredile zatvaranje svih javnih objekata, zabranile putovanja i savetuju izbegavanje fizičkog kontakta - to ne znači da ne smete da vozite svoj bicikl, piše portal Sajkling vikli.

Kejt Hatersli, članica Sajkling UK, obratila se svim zdravim biciklistima koji imaju manje od 70 godina, kazavši da nema razloga da prestanu da voze bicikl, objasnivši da obavezno poštuju adekvatnu distancu.
- Sa sobom ponesite maramice za dezinfekciju, a kada ih iskoristite, potrudite se da ih što pre bacite u smeće. Ako posetite neku od prodavnica, koristite dezinfekciona sredstva, ruke i nakon posete prodavnici, objasnila je Hatersli.
Ona savetuje i da redovno čistite i perete rukavice koje koristite za bicikl, kao i da izbegavate dodirivanje lica što je više moguće. Kada krenete na trening ili vožnju, potrudite se sa sobom ponesete i nešto od hrane, kako ne biste morali da ulazite u prodavnicu zbog neke sitnice.

- Ako već imate simptome koronavirusa, nemojte izlaziti i voziti bicikl. Morate biti distancirani od ostalih, javite se nadležnima i radite na tome da što pre ozdravite, kaže.

Stranica Kolorado bicikl savetuje da izbegavate vožnje biciklom u većim grupama, kao i da tokom vožnje na licu nosite masku, a na rukama rukavice. Ukoliko živite u okruženju u kojem su vožnje bicikla zabranjene, potrudite se da pornađete druge načine da ostanete fizički aktivni i nemojte kršiti pravila.

Ako želite da vozite potrudite se da vozite što je sigurnije moguće, jer ovo nije period kada želite da prilazite bilo kojoj bolnici ili ambulanti.

Na kraju, zapamtite da je građanima zabranjeno kretanje tokom policijskog časa, a u Srbiji starijima od 65 godina izlaženje je zabranjeno, pa se prilagodite normama - aktivnosti završite u okviru vremena koje je predviđeno za kretanje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Štand u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak i nedelja: 10h-22h
  petak, subota: 14h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem