FUJIFILM ISPITUJE DELOTVORNOST LEKA PROTIV EBOLE

09.04.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 124 | Autor: | 0

Na zahtev ministra zdavlja Japana, Katsunobu Kata, filmski gigant uključen u traženje efilasnog sredstva protiv COVID 19

Na zahtev ministra zdavlja Japana Katsunobu Kata, filmski gigant uključen u traženje efilasnog sredstva protiv COVID 19.

Ekipa istraživača japanskog Fudžifilma ispitaće da li bi lek Favipiravir, što je verzija antivirusnog preparata Avigan (kojeg su naučnici Tojama Hemikal, firme koje je deo koncerna Fudži, razvili pre nekoliko decenija) mogao koristiti u ublažavanju simptoma bolesti izazvane novim koronavirusom. Kako prenosi Vajrd, Favipiravir je ranije korišćen u borbi protiv ebole u Gvineji.

Premijer Japana Šinzo Abe 28. marta je Avigan označio kao deo standardne terapije za obolele od COVID 19.

Prema navodima portala Vajrd, u bolnici u Šenzenu ovaj lek primenjen je na pacijentima obolelim od COVID 19 i pokazalo se da su oni koji su ga uzimali prosečno nakon četiri dana dobijali negativne rezultate na COVID 19. Kod kontrolne grupe negativni rezultati dobijani su prosečno nakon 11 dana. Pacijentima u Vuhanu isti lek pomogao je da se oporave od bolesti dva dana pre ostalih.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem