PRSTENJE NISTE SKINULI ALI STE RUKE OPRALI? EVO GDE STE POGREŠILI

22.03.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 242 | Autor: | 0

Prstenje i narukvice onemogućavaju efikasno pranje ruku i dezinfekciju

Pranje ruku, dezinfekcija radnih površina, nošenje maski...postali su deo svakondevne rutine.
Ipak, stručnjaci upozoravaju da postoji jedna stvar koju mnogi previde. Reč je o nakitu koje onemogućava efikasno pranje ruku i dezinfekciju. Prvenstveno se to odnosi na prstenje i narukvice, tvrde stručnjaci.
Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Džordžiji pokazalo je da osobe koje nose nakit ne mogu dovoljno dobro da održavaju higijenu, jer koža ispod nakita ostaje izolovana od dezinfekcije i postaje idealno mesto za razvoj mikroorganizama. Osim toga, dokazali su da osobe koje ne nose prstenje bolje operu ruke od onih kojih koje ga nose. Sredstvo za dezinfekciju takođe je manje efikasno zbog nakita.
Ranije istraživanje pokazalo je da osobe koje nose prstenje, nakon korišćenja dezinfekcijskih sredstava, imaju više bakterija na rukama, nego oni koji nemaju nakit. Ali, treba znati da nije dovoljno samo skinuti nakit za vreme pranja ruku i dezinfekcije.
- Ako je vaš nakit prekriven bakterijama i virusima, i vi ga samo vratite nakon pranja ruku, ruke će ponovno biti zaražene - kaže Lusi Vilson, stručnjak za zdravlje i dodaje:
- Ako ne želite da skinete nakit, uz pranje ruku sapunom i toplom vodom operite i nakit kako biste bili sigurni da ste ga dezinfikovali. Nikako ga nemojte prati dezinfekcionim sredstvom, jer ćete ga uništiti.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem