MADRIDSKI HOTELI PRETVORENI U PRIVREMENE BOLNICE

19.03.2020 | KORONAVIRUS | Pregleda: 127 | Autor: | 0

Na par stotina metara od bolnice Gregorio Maranjon, u 361 hotelskoj sobi umesto gostiju nalaziće se pacijenti zaraženi koronavirusom

Na par metara od bolnice Gregorio Maranjon, u 361 hotelskoj sobi umesto gostiju nalaziće se pacijenti zaraženi koronavirusom.

Gradske vlasti Madrida objavile su da će od ove nedelje oboleli od koronavirusa biti prebačeni u dva madridska hotela. U njih će biti smeštene osobe obolele od COVID-19 čije stanje nije takvo da je ostanak u bolnici neophodan, a koje ne mogu da nastave da se leče u svojim domovima.
Cilj ove mere je oslobađanje bolničkih resursa za teže slučajeve kojih je, zaključno sa jučerašnjim danom 491, prenosi El Pais.
Vrata Ayre Gran Hotel Colón zatvorena su u sredu. Iako bez turista, u hotelu je aktivnost bila primetna, a ispred vrata parkiran crveno narandžasti kombi Sektora za prevenciju vatrogasne službe grada - proveravano je u kakvom su stanju instalacija u hotelu.
O zaraženima će brinuti više desetina lekara-diplomaca koji još nisu završili sve specijalizacije, kao i medicinski i ostali tehničari. Na samo 300 metara od hotela nalazi se bolnica Gregorio Maranjon jedna od mnogih u kojoj se vodi rat protiv koronavirusa.
- Inicijativa je stigla nakon što smo čuli izjavu savetnika za zdravlja Madrida koji je izjavio da će grad uskoro ostati bez slobodnih kreveta u bolnicama, objasnio je u mejlu portparol kompanije Paladium u čijem je sastavu drugi od prva dva madridska hotela pretvorena u privremenu bolnicu, Marriot Auditorium.

Do sada pomoć gradu ponudili su vlasnici više od 40 hotela, sa kapacitetom od oko 9.000 kreveta. Hotelijeri raspolažu sa oko 60.000 kreveta ali se ne mogu sva zdanja transformisati u privremene bolnice - plafoni u nekim sobama nisu dovoljno visoki, prilaz je loš, prozori neadekvatni i slično.
U prvoj fazi očekuje se korišćenje između tri i četiri hiljade kreveta.
Sindikati na ovu meru reaguju burno. Navode da bi bilo bolje prvo iskoristiti prazne sobe u nekim bolnicama, i naročito kapacitete privatnog bolničkog sistema, za koji tvrde da raspolaže i zavidnom količinom respiratora i praznih soba urgentne nege.
Koronavirus se bez naznake do kada, širi velikom brzinom gradom i celom Autonomnom oblasti Madrida. Od 11. marta, kada je probijena granica od hiljadu pozitivnih, 18. marta broj zaraženih stigao je do cifre od šest hiljada.

Više o koronavirusu:

Kako je Južna Koreja zaustavila koronu

Gde sve vreba COVID-19

Ako ste u samoizolaciji, evo šta treba da radite

Kako razlikovati koronavirus od alergije

Osam pitanja i osam odgovora o koronavirusu

Koronavirus: kako se bolest razvija

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem