HAJDUČKA I MACINA TRAVA ZA ZDRAVE JAJNIKE

20.07.2011 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 12393 | Autor: | 0

Dr Marijana Šašić, ginekolog, otkriva koje biljke njene pacijentkinje leti najčešće koriste

Dr Marijana Šašić, ginekolog, tvrdi da se, kad počnu vreli dani, najčešće javljaju letnje upale bešike, kada devojke ne presvlače redovno mokar veš, ali i u mnogim drugim prilikama:

- Tada treba više koristiti uvin čaj, čaj od brusnice, kao i kombinaciju tih čajeva. Kada dođe do cistitisa, treba pojačati unos čajeva, do litar i po dnevno - preporučuje doktorka Šašić. Ona ističe da joj u poslednje vreme mnogo mladih devojaka dolazi i žali se na pesak i mulj u mokraćnoj bešici koji se, po njenim rečima, najčešće javljaju zbog preteranog unosa gaziranih pića, suhomesnatih proizvoda i brze hrane, a smanjenog unosa vode.

- Kada radim ultrazvuk, ne mogu da ne vidim u bešici bele tačkice koje plivaju. Nataloženi pesak izaziva peckanje, učestalo mokrenje, nekad čak i bol. Tada su za mokraćnu bešiku jako dobre čajne mešavine. Osim uve, dobar je i peršunov list, brusnica, vilina kosica. Doktorka je mnogo toga videla i na iskustvu svojih pacijentkinja. Ona kaže da to danas nisu samo bapski lekovi, već da i mlade devojke znaju da su kod upale jajnika i donjih genitalnih organa dobre macina trava ili očajnica. - Ova trava je veoma gorka, ali su mi pacijentkinje rekle da je dobro da se taj čaj pije tri meseca, jer ublažava inflamaciju kad je jajnik zadebljan. Ima i onih koji matičnjakom leče sterilitet, a mnoge pacijentkinje kažu da zdravcem, matičnjakom i macinom travom saniraju upale i neprohodne jajnike. Dr Šašić savetuje biljne čajeve za prvu pomoć: - Dok pacijentkinja ne ode kod lekara, može da koristi čajeve od žalfije i kamilice. Kod infekcija, žena može da se ispira čajem od žalfije, dok je za crvenilo i otoke dobar čaj od kamilice.

Međutim, doktorka napominje da ne treba ni verovati da su biljke svemoćne, pa tako ne treba isprobavati sve, nego samo one proverene. - Mnoge žene su čule da je čaj od boba dobar za miome. One to piju i misle da će miom da nestane. Zapravo, mnoge žene piju ovaj čaj koji im reguliše ciklus, pa se one osećaju bolje. Osim boba, za regulisanje ciklusa moje pacijentkinje često koriste i hajdučku travu i iz iskustva kažu da je jako dobra. Međutim, ja smatram da sam čaj ne može da ukloni miom, ali može da ublaži krvarenje i simptome i učini da se pacijentkinja bolje oseća.

J.Đ.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem