GINEKOLOG-ONKOLOG DR SIBIN ILIĆ

01.04.2011 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 4590 | Autor: | 0

Ginekolog-onkolog dr Sibin Ilić

Lekari u razvijenim državama još su pre desetak godina dobili rat sa tumorom dojke, inače vrlo čestim oboljenjem žena, a uporno se trude da im olakšaju i pred-menstrualni sindrom (pms), suzbiju valunge, hormonalne, ali i sve druge opasnije, klimakterične tegobe, poput kobnih cisti ili tumora grlića materice. Sve to, kako za „Magično bilje“ kaže onkolog-ginekolog dr Sibin Ilić, uspelo im je popularizacijom prevencije, medikamentima i novim metodima lečenja, ali i savetima o upotrebi biljaka koje su za očuvanje zdravlja koristili naši preci a oni su danas potvrđeni u najsavremenijim laboratorijama.

Vi ste među prvima, poveli akciju da se kupi pokretni mamograf, koji je Vaš sledeći korak?

- Pored redovnog lekarskog pregleda dojki, koji je svuda u razvijenom svetu obavezan, besplatan i radi se na šest mesci, trebalo bi da svaka žena posle 35. godine starosti, bar jednom godišnje ode na takozvani “skrining”, ginekološki pregled dojki i test “Papa Nikolau” koji ukazuje na promene u donjim reproduktivnim organima. Ali se i one same moraju brinuti o svom zdravlju. Treba da se pridržavaju uputstva takozvanog zdravog života. Posebno one koje karcinom već imaju u porodici. Ishrana mora biti uravnotežena i moraju se isključiti svi rizici poput uzimanja anti-bebi pilula ili pušenja.

Preporučuje se i da žene same pregledaju svoje grudi?

- I to je bitan deo preventive. U svetu žene to rade svakog meseca, deset dana posle prvog dana menstruacije. Ako se polako pregleda celi gornji deo tela, na dodir se može osetiti bilo kakva promena.

Pristalica ste i takozvanih “alternativnih” lekova u preventivi i po potrebi u lečenju? - Iskustva naših predaka su uvek neprocenjiva i osnov su za današnja naučna istraživanja. Rusi su odavno ustanovili da određene biljke, kad su u čovekovom okruženju mogu biti preventiva za nastanak tumora. Tako primera radi, s obzirom na visok stepen rizika od zračenja kome smo u Srbiji izloženi, Rusi bi nam preporučili da što više uzgajamo biljku aroniju. U Ukrajini su, posle katastrofe sa Černobiljem ustanovili da se ona može koristiti kao “upijač” zračenja. Bobice aronije, upijaju razne elemente. Neke farmaceutske kuće od aronije su već počele da proizvode i sirup koji bi mogao poslužitio kao preventiva od tumora, posebno na dojkama. Drugi “lek iz zemlje” koji se širom sveta koristi za smanjenje štetnih zračenja je hemijska supstanca zeolit koja se inače i kod nas često upotrebljava, ali u industriji, za proizvodnju deterdženata, i za dodatak vodi koju piju životinje. Iskustva govore da se jonizirajuća zračenja, koja su jedan od glavnijih uzroka nastanka tumora, sprečavaju ako se zeolit pospe po zemlji. To se može učiniti i organizovano, na državnom nivou ali i svako ko ima svoje dvorište, na ovaj način može da pokuša da pomogne sebi. Danas postoje i tablete a mnogi zeolit dodaju i vodi koju piju. Za sve što se unosi u organizam, naravno, treba konsultovati lekara ili farmaceuta.

Više puta ste tvrdili da su stanovnici Srbije sve ugroženiji radijacijom a posebno ugrožene su žene. Koja su to područja najrizična i zašto?

- Svi mi u Srbiji, ali i celom Balkanu pa možda i u jugoistočnoj Evropi, postali smo rizična grupa posle bombardovanja NATO jer su projektili bili punjeni osiromašenim uranijumom. Ne smemo zaboraviti da su svi ti elementi ostali u prirodi poput slobodnih radikala u organizmu. Truju nas i kroz podzmene vode, zemljište i vazduh a samim tim su ušli i u u lanac ishrane. Upravo je zato neophodno preduzeti sve mere da se uticaj štetnih zračenja i teških metala suzbije - i kada je reč o prirodnom okruženju i kad je reč o ljudskom organizmu koji je osetljiv na sve te loše pojave i stanja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net