VIŠAK HRANE IZAZIVA BOLEST

24.04.2021 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 609 | Autor: | 0

Zlatna pravila zdravlja dr Neumivakina

Zlatna pravila zdravlja dr Neumivakina, sledite ih ako želite da život bez lekova postane vaša realnost. Ruski doktor medicine, profesor Ivan Pavlovič Neumivakin, osmislio je ova pravila posle četrdeset godina rada sa pacijentima. Kaže da je zdrav i da ne koristi nikakave lekove. Sudeći po njegovoj fotografiji (na kojoj izgleda sveže i zdravo) iako je pri kraju devete decenije života, trinaest zlatnih pravila mu savršeno prijaju.

1. Manje jedite
Višak hrane koju pojedete može da izazove bolest. Smanjenje uobičajenih porcija hrane prvi je korak ka ozdravljenju organizma i poboljšanju varenja. Idealna ravnoteža hrane za jedan dan je sledeća:
a) Proteini. Najbolje povrće, meso male masnoće i riba – 15-20%.
b) Povrće. Najbolje sirovo 50-60%
c) Ugljeni hidrati. Hleb sa krupnim vlaknima i žitarice 30-50%.


2. Žvaćite
Hranu žvaćite sve dok ne iščezne njen ukus. Nikada ne jedite u besu i na brzinu. Trudite se da od obeda napravite ritual. Nastojte da ne mešate ugljene hidrate sa proteinima. Razdvojte ih u dva posebna obroka.

3. Prilegnite
Posle jela obavezno se odmorite. Oko dvadeset minuta predaha sasvim je dovoljno da organizam počne da vari i apsorbuje sve vredne supstance. Zapamtite da je varenje hrane samo po sebi energetski izuzetno zahtevan proces.

4. Voda pre jela
Pijte vodu desetak minuta pre jela. Posle jela nemojte piti: vodu, kafu, sokove, čaj, kompot, ništa, naredna dva sata. To je optimalno vreme za dobro varenje. Tokom dana obavezno popijte dva litra vode ako želite da očuvate dobro zdravlje.

5. Obrok do 19h
Nikad ne jedite ništa posle 19 sati. To je veoma važno. Ako je užina kasna, nastaju problemi s viškom kilograma. Telo će se, pri tom, očistiti.

6. Vruće
Ne jedite vruću hranu. Jelo može da bude mlako, nikako vruće. To važi i za pića. Izbegavajte vrele čajeve.

7. Post
Jedan dan nedeljno postite. Izaberite šta najviše odgovara vašem organizmu i tog dana uzimajte samo voće, sokove, kefir ili žitarice. Dan kada postite mobiliše zaštitu vašeg organizma.

8. Ništa silom
Ne jedite ako vam se neće. Ozbiljan prestup protiv zdravlja je guranje hrane na silu u organizam. Ako vam se ne jede, to znači da prethodno unesena hrana još nije svarena iz nekog razloga.

9. Čučnjevi
Čučanj isceljuje. Kad god možete, čučnite. Čučnjevi ubrzavaju krv i protok materije kroz telo. Takođe, hodajte stepeništem, zaboravite na lift i vaša fizička forma biće kao kod kosmonauta.

10. Duh
Ne činite drugima ono što ne biste voleli da čine vama. Kako se to odnosi na vaše zdravlje? Lepo. Doktor Neumivakin smatra da duhovni pad neminovno vodi u preranu smrt. Kada je čovekov duh slab, slabo je i telo.

11. Temperatura
Ako imate visoku temperaturu, obavezno gladujte. Ali pijte mnogo tečnosti i odmarajte se u krevetu. Preskočite obede - tako ćete brže ozdraviti.

12. So i voda
Pijte na tašte vodu sa malo soli. Ta navika čuva od stagnacije u žučnoj kesi i pomaže telu da aktivno radi ceo dan.

13. Samodisciplina
Bez nje je nemoguće biti zdrav.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem