SAVET LEKARA:BILJNI LEKOVI ZA ULKUS ŽELUCA

15.01.2019 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 1375 | Autor: | 0

Prof. dr Branimir Nestorović, pulmolog, saveuje kako da na prirodan način olakšate i suzbijete veoma čest zdravstveni problemProf. dr Branimir Nestorović, pulmolog savetuje da na prirodan način suzbijete helikobakter uz pomoć sladića i kupusa.
Osnovni sastojak najefikasnijeg biljnog leka, koji rešava ovaj problem, jeste koren biljke sladić (radix Glycyrrhizae), koja raste u južnoj Evropi i Aziji. Njena lekovita svojstva priznaje i Svetska zdravstvena organizacija, koja ga preporučuje protiv kašlja. Koristi se i kao lek protiv zapaljenskih bolesti, alergije, kao tonik (suzbija hroničan umor i poremećaje koncentracije).
U lečenju ulkusa želuca koristi se koren biljke. Glicirizin, međutim, dugim korišćenjem može imati neželjena dejstva, pa se koren koristi u suplementima, uglavnom kao deglicinorizovani ekstrakt (DGL). Postoje brojne studije o efikasnosti DGL kod ulkusa.
Drugi moćan lek za čir je naš domaći, običan kupus. On je jedan od najmoćnijih lekova koje danas imamo. Prve radove o njegovom delovanju kod čira objavio je davne 1950. profesor Garnet Čeni sa Stanforda. U studiji rađenoj na pedeset i pet pacijenata, on je pokazao poboljšanje u 95% već posle dva do pet dana.

Kako pripremiti sok od kupusa?
Uzeti tri šolje seckanog kupusa, dodati dve čaše prokuvane vode. Sipati u blender i miksovati oko deset sekundi. Presuti mešavinu u teglu koja je hermetički zatvorena (ostaviti malo mesta na vrhu tegle). Ostaviti da stoji na 20oC oko tri dana. Potom se filtrira i drži u frižideru. Pije se jedna čaša soka svako jutro, pola sata pre obroka.
Antiulkusni faktor, identifikovan kao U faktor (glutamin), nalazi se i u celeru.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net