GENERALKA ZA DEBELO CREVO

12.06.2017 | Klinika Magičnog bilja | Pregleda: 1836 | Autor: | 0

Dr Olga Jelisejeva i sama je pobedila teške bolesti i došla do dragocenih, konkretnih i blagotvornih metoda za čišćenje organizma

Olga I. Jelisejeva je magistar medicinskih nauka i iskusan lekar, član je Međunarodne akademije integracije nauke i biznisa, autor nekoliko desetina naučnih radova i otkrića iz oblasti dijagnostike u oftalmologiji i rendgenologiji. Odlučivši se vrlo rano za lekarsku profesiju, završila je Medicinski institut u Samarkandu (1963.) i nekoliko godina radila u tamošnjoj bolnici.

Kao posledica prekomernog rada, naprezanja i nepravilne ishrane, njeno zdravlje naglo se pogoršalo i došlo je do serije oboljenja: astmoidnog bronhitisa, hroničnog gastroenterokolitisa, pijelonefritisa sa čestim akutnim cistitisom, hipertenzije, metaboličkog poliartritisa i gojaznosti kao posledica svega. Uz to, došlo je do uvećanja štitne žlezde, još jednog odlaska u bolnicu - kao pacijenta - i lečenje hormonima. U međuvremenu, pojavila se i osteohondroza sa neizdrživim bolovima u kičmi, i ponovo krug: bolnica, fizioterapije, a stanje se nije popravljalo... osim što je kod Olge Jelisejevne dijagnostikovana još i srčana mana...

U vreme dok je čekala na zakazanu operaciju kičme, Olga Jelisejevna se susrela sa fitoterapeutskim priručnicima i knjigama o čišćenju organizma. Bez mnogo premišljanja posegla je za sve obimnijom literaturom i „osvojila“ u to vreme „ilegalne“ i teško dostupne knjige Pola Brega, Vokera, Armstronga i drugih autora i počela sama da se bori za svoje zdravlje. A ono je počelo da se obnavlja i poboljšava toliko brzo da je posle dva meseca gotovo niko od poznanika nije prepoznavao: promene unutrašnje, i sa njima i spoljašnje, bile su fascinantne. Rezultat: Tokom poslednjih dvadeset godina u životu lekarke ne postoje nikakvi bolnički nalazi niti odlasci u bezbrojne poliklinike. Umesto toga, otpočeo je pun stvaralački život.

Naučni rukovodilac Centra za ozdravljenje, mr Olga Jelisejevna uverena je da je razvoj velikog broja teških oboljenja, pa i onih najtežih, uslovljen do sada velikom aktivacijom patoloških, ranije ne tako agresivnih mikroorganizama, gljivica i parazita, koji su, prema njenim rečima, mine sa usporenim, ali neumitnim dejstvom.

Kako dovesti u red sopstveni organizam, tema je razgovora sa ovom iskusnom lekarkom, stručnjakom, autorkom i rukovodiocem moskovskog naučnopraktičnog Centra za ozdravljenje i stacionara za čišćenje organizma koji nosi njeno ime.

Šta zapravo znači zagađenost organizma sa Vašeg aspekta?

- Oboleli unutrašnji organi izbacuju otrovne produkte metabolizma, to jest šlaku ili toksine, koji prelaze u krv i limfu. Krv i limfa, prolazeći kroz čitav organizam, ,istovaruju, šlaku u postojeća žarišta. Koža na kontaminiranost reaguje alergijama, ekcemima, dermatitima i slično, a sluzokoža anginama, rinitisom, upalama sinusa... Limfna tkiva reaguju pojavom limfadenita, upalom krajnika, problemima sa zglobovima, artritisom. Sva su ova oboljenja široko rasprostranjena i sva su izlečiva. Ali ove bolesti javljaju se kod prvog stadijuma zagađenosti organizma. Kod dužeg sakupljanja šlake organizam povećava ,deponije, u želji da ih se reši; tako nastaju adenoidi, polipi, miomi, uvećani limfni čvorovi...

Može li se čišćenje organizma sprovoditi samostalno, odnosno u domaćim uslovima?

- To je neophodno činiti radi preventive i borbe sa oboljenjima koja su se već pojavila. Ali, dugotrajno i duboko čišćenje u slučajevima ozbiljnih bolesti i kod jako oslabljenog imuniteta može se sprovoditi samo u stacionarnim uslovima ili, u najmanju ruku, pod strogim lekarskim nadzorom. Početak čišćenja organizma preporučljiv je kod površinskih organa.

Kako se čiste površinske oblasti i organi?

- Čišćenje usne duplje i grla, na primer, kao što je poznato, nije korisno samo za te ograne, nego za čitavo telo. Ovaj metod otklanja glavobolju, leči tonzilitis i otitis (upalu krajnika i uha), pomaže kod oboljenja oka, krvi, želuca, srca i drugog. Ne treba da sumnjate u moje reči, već i zato što svi znaju da je svaka pljuvačna žlezda limfnim putevima povezana sa unutrašnjim organom. Čisteći pljuvačne tokove mi zapravo izbacujemo toksine iz unutrašnjosti organizma. Dakle:

Kašičicom sa zaobljenim ivicama najpre skidamo sloj naslage koja se nalazi na jeziku. To se radi uvek od korena prema vrhu, a ne obrnuto.

Ispiramo usta i desni rosopasom (herbe biljke ruse), odvarom hrastove kore ili vodom u kojoj je skuvan beli luk. Priprema ovog tonika je jednostavna: čenj belog luka izgnječimo, prelijemo ključalom vodom i ostavimo da stoji dok se ne prohladi.

Uzimamo jednu jelovnu kašiku maslinovog, kukuruznog ili suncokretovog ulja, pa ga ,žvaćemo,, odnosno držimo u ustima ne manje od petnaest minuta. Ispočetka će se ulje zgusnuti, a onda ponovo pretvoriti u tečnost. Tada ga brzo treba ispljunuti, jer ta tečnost sadrži mikrobe. Ako je procedura dovedena do kraja, ulje će postati belo. Kura čišćenja uljem treba da traje bar tokom jedne nedelje, svakog ili svaka dva meseca.

Znači, ako ,žvaćemo, ulje, dovodimo u red ceo organizam?

- Možda ne baš ceo organizam, a ono mnoge od svojih organa!

Kozmetičari tvrde da je boja lica, tena, povezana sa radom creva. Kako da čistimo crevni trakt?

- Da, zaista je tako, debelo crevo je odgovorno za stanje kože, i upravo ono obezbeđuje prijatan miris dah i celog tela, a poznato je koliko miris deluje na limbički deo mozga i kontroliše mnoge funkcije čoveka. Neutralni mirisi ne postoje, ili su pozitivni ili negativni. Ali, to nije sve; ono obezbeđuje još i bodrost, jasnoću misli i čak uravnoteženost.

Ne samo iskusni lekari, nego i svaki pažljiv laik može videti na licu čoveka kako mu radi crevni trakt. Većinom su u pitanju podočnjaci, tamni i duboki, upaljena i nervozna koža, razdražljivost i loše raspoloženje, koje, opet, donosi mnoge druge probleme sa zdravljem...

,Generalkom, debelog creva treba se pozabaviti dva puta mesečno, a oni kojima je izvađeno slepo crevo treba da to čine i svake nedelje.

Uveče, uoči dana koji ste odredili za čišćenje, u periodu od 20 -22 sata, pažljivo očistite creva klizmom. Sledećeg dana uzdržite se od hrane, zamenjujući je samo sokom od zelenih jabuka. Ako se toga dana osećate loše, uradite još jednu do dve klizme.

Ako se osećate dobro, ne morate da radite dodatne klizme. Toga dana će organizam, baš kao dobra domaćica, sam da čisti i dovodi u red sve što smatra neophodnim. Vodu možete da pijete po želji, do jednog litra dnevno, a najbolje u malim, a češćim gutljajima. Sledećeg dana već možete jesti kao i obično, s tim što treba paziti da doručak bude lak, sa dosta voća i sokova.

Svako čišćenje u ovoj ili onoj meri blagotvorno deluje na sve naše organe. A postoji li specifično žensko čišćenje?

- Ženama svih uzrasta i doba života preporučuje se da obavezno rade čišćenje usne duplje i debelog creva.

Usna duplja - ulaz hrane, i debelo crevo - mesto izbacivanja njenih otpadaka, imaju sličnu strukturu sluzokože. Ali najvažnije je što sve materije koje dolaze u te organe momentalno bivaju ,usisane, i prenete do krvnih sudova, mimoilazeći jetru sa njenom dezinfikujućom ulogom. Dakle, od toga u kakvom je stanju ženino debelo crevo zavisi umnogome i zdravlje njenog urogenitalnog sistema.

Zahvaljujući čistom debelom crevu doći će do nestanka svih upala, smanjiće se, a verovatno se i razgraditi nove formacije u oblasti polnih organa - polipi, ciste, adenomi, fibromi, miomi, erozije, ranice... Pre više od dvadeset godina ispitala sam čišćenje na sebi. Već posle prvog čišćenja menstruacije su prestale da budu bolne, od čega sam, inače, godinama patila, a kasnije su nestali i drugi ginekološki problemi.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net