ENERGETSKI SMUTI UZ SPANAĆ, GRČKI JOGURT I CIMET

11.09.2018 | Doručak, ručak, večera | Pregleda: 489 | Autor: | 0

Šta da dodate u šejk ili smuti da biste obezbedili dovoljno minerala, vitamina, proteina i energije

Ako vam nedostaje energija ili ste stalno umorni, brzo rešenje su šejkovi (ili smutiji). A da biste osetili još veći priliv energije u uobičajene kombinacije dodajte cveklu, grčki jogurt, spanać ili maslac od badema.

Spanać
Uz spanać lako ćete snabdeti telo vitamnom K, koji čuva zdravlje kosti. Spanać se preporučuje osobama koje se oporavljaju od bolesti ili su anemične. Dobar je izvor luteina koji čuva vid.

Banana
Banane smutiju daju neodoljivu kremastu strukturu, a telu obezbeđuju kalijum, koji smanjuje osećaj umora i jača koncentraciju. Banane su i dobar izvor vitamina B6 koji je važan za imunitet i mozak, a bogate su i vlakanima koja čuvaju probavu.

Cvekla
Ovo korenasto povrće puno je gvožđa, folata i B vitamina. U 200 grama cvekle naći će se i 440 miligrama kalijuma. Stručnjaci savetuju da cveklu kombinujete uz citrusno voće poput pomorandže ili limuna kako biste pojačali apsorpciju hranjivih tvari.

Maslac od badema
U smuti ne zaboravite da dodate i dobre masnoće. Bademov maslac nameće se kao bolji izbor od maslaca od kikirikija jer ima više vitamina E, kalcijuma i gvožđa. Zbog visokog procenta proteina i vlakana dobar je saveznik u izgradnji mišića i daje osećaj sitosti duži period.

Grčki jogurt
Grčki jogurta ima dvostruko više proteina od običnog, a sadrži i veliku količinu kalcijuma neophodnog za dobru izgradnju kostiju i zuba. Uz to obezbeđuje kremastu teksturu napitku.

Proteini u prahu
U energetske šejkove možete dodati i proteine u prahu prepune belančevina i aminokiselina sa niskim udelom ugljenih hidrata. Možete koristiti proteine na bazi surutke ili graška.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net