DELIKATESI OD OSTATAKA

14.03.2018 | Doručak, ručak, večera | Pregleda: 300 | Autor: | 0

Kore od krompira i šargarepe i peteljke paradajza, glavni su sastojci ukusnih jela nemačkog kuvara štedišeDominik Fletner je nemački kuvar štediša - on nikada ništa ne baca kada secka, ljušti... Bukvalno ništa!
Kada oljušti krompir od kore napravi čips, peteljke od paradajza stavlja u supu, a stabljiku brokolija seče i pohuje.
Fletner (45) je glavni kuvar hotela "Sejl siti" u Bremerhavenu, a gosti obožavaju njegova jela i štedljiv odnos prema kuvanju.
-U početku je bilo komplikovano - kaže ovaj kuvar i dodaje da je za četiri godine, koliko radi u ovom hotelu, uštedeo skoro 2.000 litara prehrambenog otpada.
Prema podacima kojima raspolaže američka Organizacija za hranu i poljoprivredu, oko trećina hrane koju ljudi kupuju na globalnom nivou zavši u korpi za đubre. To znači da se na svetskom nivou oko 1,3 biliona tona hrane godišnje baci!
Godišnje se samo u Evropi baci oko 90 miliona tona hrane, a u tu količinu čak nije uključen poljoprivredni otpad i ostaci ribe, a u Srbiji se baci više od 250.000 tona jestive hrane.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem