PIĆE ZA JUTRO BEZ MAMURLUKA

27.09.2016 | Doručak, ručak, večera | Pregleda: 613 | Autor: | 0

Patentiran sintetiči napitak koji će "omogućiti uživanje u pozitivnim efetkima alkohola"

Novi tip sintetičkog alkohola razvijen je kako bi omogućio uživanje u pozitivnim efektima koje ima alkohol, a da pri tom ne izazove mamurluk.
Novo piće pod imenom "alkosint" patentirao je profesor Dejvid Nat sa Imperial koledža. Ono je sinteza više od 90 alkosintskih jedinjenja. Dve od ovih komponenti su prošle rigorozne testove, a profesor se nada da će njegov patent do 2050. godine u potpunosti zameniti "normalan" alkohol.
"Ovaj alkohol moći će da se koristi u koktelima i pružaće jednako zadovoljstvo, a neće oštećivati jetru ni srce. Upoznati smo sa pozitivnim efektima alkohola koje će "alkosint" nastavljati da pruža, ali će zaobilaziti negativnu stranu", rekao je Nat.
Zagovornici "alkosinta" se nadaju da će ovo piće uneti revoluciju u javno zdravstvo skidajući s njega teret obolelih od posledica prevelikog konzumiranja alkoholnih pića.
"Industrija alkohola je svesna da će za nekoliko decenija ovakav alkohol u potpunosti zameniti tradicionalan. Ljudi žele da se hrane zdravije i žele da piju zdravija pića", dodaje Nat.
Nat, koji je smenjen s pozicije savetnika za lekove Velike Britanije 2009. godine nakon što je izjavio da je uzimanje ekstazija manje opasno od jahanja konja, ipak, nije siguran da li će vlada pod okriljem zakona o nedozvoljenim i štetnim supstancama zabraniti "alkosint", naročito kada se uzme u obzir koliko novca godišnje donosi industrija tradicionalnog alkohola.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem