RECITE ZBOGOM TAMNIM KOLUTOVIMA

by | 22.08.2022

Uklonite podočnjake uz pomoć bademovog ulja, ružine vodice ili soka od krompira

 

Tamni kolutovi oko očiju su neprijatelj ženske lepote. Koliko god da se sredite i našminkate ukoliko imate podočnjake izgledaćete umorno. Osim toga, podočnjaci uvek dodaju i koju godinu više.

Evo kako da ih uklonite potpuno prirodnim putem.

1. Ružina vodica

Ružina vodica hidrira i neguje kožu lica, smanjuje otoke, crvenilo i svrab. Uz to i izbeljuje i podmlađuje, a pomaže i kod uklanjanja podočnjaka. 

Priprema: Isperite latice od jedne ruže pod mlazom vode i staviti ih u malu posudu. Nalijte šolju tople vode i pustite da se ohladi. Sipajte tečnost u staklenu bočicu i držite je u frižideru. Dva tupfera vate natopite ružinom vodicom i stavite na podočnjake. Držite 15 minuta. Preporuka je da se ovaj tretman koristi ujutru i uveče.

2. Bademovo ulje

Bademovi ulje je izuzetno hranljivo i prija svakom tipu kože. Uz pomoć ovog ulja možete se osloboditi i tamnih kolutova ispod očiju. Dovoljno je da pre spavanja na podočnjake nanesete 2-3 kapi bademovog ulja i lagano ih utapkate vrhovima prstiju. Rezultati će se biti vidljivi već za 7 dana.

3. Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C, hladi kožu sa ima i mogućnost da posvetli tamne krugove oko očiju. Za pripremu soka potreban vam je samo svež krompir.

Priprema: Svež sirov krompir izrendajte, a potom uz pomoć gaze iscedite sok. U sok od krompira dobro natopite 2 blaznice i stavite na podočnjake. Držite 10 minuta, isperite lice mlakom vodom,  potom na podočnjake  utapkajte kap do dve maslinovog ulja. Tretman traje 2 nedelje i potrebno je primenjivati ga svakog dana.

4. Oblog od krastavaca

Oblog od krastavaca je vrlo jednostavan, a učinak fantastičan.

Priprema: Isecite 2 deblja koluta krastavca i stavite ga u frižider na 30 minuta. Kad se dobro ohladi stavite krastavac na podočnjake i držite 10 do 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, 7 dana i podočnjaci će nestati.

5. Sok od paradajza

Paradajz je bogat likopenom koji jača mikrocirulaciju što doprinosi smanjenju tamnih kolutova oko očiju.

Priprema: Operite svež, zreo paradajz i iscedite sok koji možete naneti direktno na kožu ispod očiju ili uz pomoć blaznica natopljenih u sok od paradajza. Ostavite da stoji 10  minuta, a potom isperite lice. Ukoliko ovaj postupak ponavljate svaki dan efekat će biti vidljiv za 2 nedelje.

6. Čaj kao oblog

Čaj je bogat kofeinom, taninom, i antioksidansima što je odlično za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju i otoka.

Priprema: Skuvajte šolju zelenog čaja sačekajte da se ohladi i natopite blaznice. Višak tečnosti ocedite i stavite na oči. Na isti način možete koristiti i kesice čaja. Oblog držite 10 do 15 minuta i tako svaki dan, tokom jedne nedelje