ŠTA PRIJA SUVOJ, A ŠTA MASNOJ KOŽI

by | 03.03.2022

Vreme je za maske, sastojke već imate: banana, žumance, krompir, kvasac

 

U slučaju da je vaša koža izgubila sjaj i elastičnost, spasiće je maske od prirodnih sastojaka, koje će koži lica obezbediti dodatnu vlagu.

Maska za suvu kožu lica

Pomešajte jednake delove kakaoa u prahu, meda i mleka. Masku nanesite na lice i držite 15 minuta. Nakon toga lice uobičajeno isperite vodom.

Maska za lice protiv bora

Krompir oljuštiti i narendati, pa bez ikakvih dodataka staviti ga na lice. Ovu masku držati 20 minuta, a nakon toga isprati vodom.

Maska za masnu kožu lica

U malo vode dobro umutiti jednu kašičicu meda, jednu kašičicu maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Ovom mešavinom preliti dve velike kašike praha zelene gline. Ostaviti da se sjedini, što će se dogoditi nakon sat-dva, kada glina upije svu vlagu. Tada, najbolje drvenom špatulom naneti masku na lice i držati 15-tak minuta, zatim lice isprati mlakom vodom.

Maska protiv proširenih pora

Dobro umutite jedno žumance pa pomoću malo vate nanesite ga na lice. Izbegavajte predeo oko očiju. Masku držite 30-tak minuta, a za to vreme nemojte praviti nikakve pokrete i grimase na licu, pustite da se žumance osuši i zategne vam lice, tako da ćete odmah i osetiti efekat ove maske. Isperite mlakom vodom.

Maska za zatezanje lica

Jednu kockicu svežeg kvasca umutiti sa vrlo malo mleka (tek toliko da smesa moze lepo da se nanese na lice). Držati 15-20 minuta pa isprati mlakom vodom.

Maska od banana

Izgnječenu bananu možete pomešati sa kašičicom meda i kašičicom limunovog soka. Med ubija bakterije i sprečava akne, a limunov sok nežno izbeljuje tamne mrlje na koži i izjednačava ten. Masku držite 10-15 minuta. Posle toga lice operite mlakom vodom.

Bananu možete pomešati i sa kašičicom soka od pomorandže i kašičicom jogurta. Pomorandže su bogate vitaminom C, koji osvežava kožu, a jogurt je zateže.

Nanesite masku na lice u obliku tankog sloja, pa nakon jednog minuta dodajte još jedan deblji sloj.

Ostavite da odstoji 15 minuta, a onda operite lice hladnom vodom.

Maska za lice od jogurta i meda

Za ovu masku potrebno je pomešati dve kašike jogurta i kašiku meda, sjediniti ta dva sastojka i naneti na lice.

Ostavite da deluje par minuta, dok se ne osuši, pa isperite.

Maska za lice od belanceta

Za ovu prirodnu masku masku potrebni sastojci su: 1 kašika ovsene kaše, 1 kašika kokosovog ulja, 1 belance

Pomešajte sastojke, nanesite ih na lice i ostavite da deluju pola sata.

Posle korišćenja ove maske reći ćete zbogom suvom i zategnutom licu.