PRIRODNI DEPILATORI: KURKUMA, RUŽA, SOČIVO

24.05.2018 | Biljke i lepota | Pregleda: 491 | Autor: | 0

Večita ženska bitka sa dlačicama može se voditi bez žileta i hemikalija


Borba s neželjenim dlačicama nešto je što svaka žena proživljava, posebno kad dođe toplo vreme.
Ako se pitate šta su žene koristile ranije, kada nije bilo ni žileta, ni epilatora, niti laserske depilacije, odgovor bi bio: prirodne paste.

Pasta od kurkume i ružine vodice
Pomešati dve čajne kašičice kurkume u prahu sa ružinom vodicom. Naneti pasu na područja sa kojih želite da uklonite dlačice i sačekajte da se osuši. Isperite toplom vodom. Ponovite barem jednom nedeljno, a po potrebi možete i više puta.

Šećerna pasta
Ovaj recept je jednostavan, ali nije bezbolno rešenje. Tajna je u pravom odnosu šećera, meda i soka od limuna. Sastojci se zagrevaju dok se šećer ne istopi. Ako je smesa previše retka može se dodati malo kukuruznog skroba, a ako je previše gusta, dodaje se voda. Nakon što se malo ohladi, namaže se na željeno područje, prekrije se tkaninom i povuče.

Pasta od sočiva
Sočivo potopiti u vodu uveče, ujutro samleti. Krompir skuvati (potrebna je samo voda u kojoj je krompir kuvan). Sočivo i vodu od krompira pomešajte i dodajte kašiku meda i 4 kašike soka od limuna. Dobro promešajte, nanesite na željeno područje. Ostavite 20-30 minuta, zatim isperite.

Pasta od papaje i kurkume
Pomešati 2 kašike sirove papaje i pola kašike kurkume prahu. Naneti na željeno područje, ostavititi najmanje 20 minuta, isprati. Za bolji učinak nanositi pastu dva puta nedeljno.

Pasta od jaja i kukuruznog skroba
Izmešati belance, 1/2 kašike kukuruznog skroba i kašiku šećera. Ostaviti na telu 20-30 minuta i ukloniti u jednom potezu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net