ZAŠTITITE KOSU OD JAKOG LETNJEG SUNCA

07.07.2017 | Biljke i lepota | Pregleda: 368 | Autor: | 0

Zašto najčešće zaboravljamo najjednostavnija rešenja: šešir, frizuru, hidriranje


Kada ste napolju iskoristite ove male savete kako biste zaštitili kosu od sunca.

Šešir
Nošenje šešira je jedan od načina da zaštitite kosu od sunca. Možete nositi neki zaista lep i elegantan šešir, ako ne želite da nosite kačkete. Ako idete na neki sportski događaj, onda sportski kačket može poslužiti za tu priliku.

Letnja frizura
Stilizujte kosu u neku vrstu punđe ili pletenice kako biste je zaštitili od sunca. Postoji puno stilova koje možete koristiti, zato se ne ustručavajte da ih isprobate pre nego što izađete na sunce i letnju visoku temperaturu. Možete pogledati ideja za različite frizure i pronaći onu koja vam najviše odgovara.

Suncobran
Ovo je zaista lep i koristan način da zaštitite svoju kosu. Mnogi ljudi koriste kišobrane kako bi sedeli na suncu kada su na nekom događaju na otvorenom, ali postoje i pravi mali suncobrani koji štite kosu i telo od sunca.

Hidriranje
Vlaženje kose je jedna od stvari koju morate učiniti kada je napolju vrućina. Pobrinite se da kupite dobar proizvod kako biste hidrirali kosu.Među najefikasnijim sastojcima za hidrataciju i obnavljanje koji se nalaze u šamponima i tretmanima su aloe vera, glicerol, pantenol, kao i proteini svile i pšenice. Pokazatelj nedostatka vlažnosti u kosi je statički elektricitet. Dok je koži dovoljno 10% vode, kosi je potrebno 15-17% vode.

Trake za kosu
Trake za kosu su samo još jedna stvar koja će vašu kosu zaštititi od sunca. Možete ih nositi bilo kada. Trake za kosu dolaze u svim bojama i dezenima, pa se potrudite da nađete onu koja će vam se uklopiti uz odevnu kombinaciju.

Sačuvajte kosu od hlora
Kupanje je zabavno, ali se potrudite da uvek zaštitite kosu od hlora. Napravite pauzu dok ste u vodi i isperite kosu čistom vodom.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net