OSLOBODITE SE FLEKA NA KOŽI

18.07.2016 | Biljke i lepota | Pregleda: 1617 | Autor: | 0

Recepti narodne medicine


Fleke se najčešće pojavljuju na vratu, a ako se ne tretiraju mogu da se prošire po celom telu. Uzrok njihovog pojavljivanja mogli bi da budu: pad imuniteta, pojačano znojenje, sunčanje i boravak na vlažnom i toplom mestu, masna koža.
Na površini ljudske kože sakupljaju se brojni mikrobi, a topla koža u kombinaciji sa znojem, mrtvim ćelijama i masnoćama koje luči koža savršeno je mesto za razvoj gljivica.
Predstavljamo vam pet prirodnih lekova uz pomoć kojih biste mogli da se rešite ove neprijatnosti.
1. Probiotik
Jogurt je prepun dobrih bakterija koje pomažu telu da se bori protiv opasnih mikroorganizama među kojima je i tinea versicolor. Običan jogurt ili probiotik bez šećera nanesite na obolelo mesto, ostavite da se osuši pa isperite kožu. Postupak ponovite nekoliko puta dnevno.
2. Jabukovo sirće
Ova čarobna namirnica koristi se u čitavom domaćinstvu, a njena čarolija deluje i na gljivično oboljenje. Jabukovo sirće ima prirodna antifungicidna svojstva zbog čega je izvrstan borac protiv ovih flekica.
Izmešajte jednaku količinu vode i jabukovog sirćeta pa njome nakvasite komadić vate. Vatom tapkajte po obolelim delovima kože pa ostavite da se osuši. Postupak ponovite kad god ste u mogućnosti.
3. Ulje čajevca
Eterično ulje čajevca od davnina se koristi u borbi protiv infekcija i gljivičnih oboljenja kože pa je tako jednako delotvorno i u borbi protiv gljivica. U posudici pomešajte kašiku maslinovog ulja i pet do sedam kapi eteričnog ulja čajevca. Mešavinu komadićem vate nanesite na obolela mesta na koži i ostavite da deluje sve vreme dok ste kod kuće.
4. Beli luk
Jedna od najmoćnijih namirnica svakako je beli luk, a njegova moć može da se primeni i na površini kože. Beli luk je prirodni antibiotik i delotvorno sredstvo protiv gljivica, a jedina mana mu je vrlo neugodan miris. Čen belog luka prepolovite na pola i sa obe polovine premažite kožu zahvaćenu gljivicama. Sok belog luka će vas malo peckati, ali to je normalno. Ostavite da deluje oko 20 minuta pa se istuširajte.
5. Kurkuma
Kurkuma je čudotvoran začin koji osim bogatog okusa ima neverovatno moćna protivupalna svojstva. Osim što je dobro da se konzumira kao dodatak jelima, kurkumu možete da koristite i kao masku protiv gljivica. Prah kurkume pomešajte sa nekoliko kapi vode pa pastu nanesite na obolele delove kože. Ostavite da odstoji oko 30 minuta pa se istuširajte.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net