ZA LEPE VLASI - SUSAMOVO ULJE

14.04.2016 | Biljke i lepota | Pregleda: 848 | Autor: | 0

Dubinski neguje i sprečava cvetanje krajeva, ubrzava rast kose

Susamovo ulje je vrlo hranljivo, zbog svih sastojaka koje sadrži, pa je samim tim odlično za kožu glave i rast kose. Bogato je vitaminima B i E i mineralima: magnezijumom, fosforom i kalcijumom. Pored toga, susamovo ulje je obogaćeno i proteinima koji dubinski hrane kosu.
Jedite susamove semenke, jer su bogate nutrijentima koji će iznutra poboljšati izgled kose. Pored toga, crne susamove semenke je dobro jesti za jačanje bubrega i jetre i za poboljšanje cirkulacije. Međutim, koliko dobro zvuči, promene se ne mogu desiti preko noći. Naime, potrebno je nekoliko nedelje, pa čak i meseci da primetite razliku u kosi.

Prednosti susamovog ulja:

1. Dubinski neguje i sprečava cvetanje krajeva
Susamovo ulje je odličan način da oporavite suvu i oštećenu kosu koja je puna rascvetalih krajeva ili koja je hemijski tretirana. Ulje će je hidrirati i ojačati, a kosa će biti sjajna i mekana.

2. Hidrira suvu kožu, ima antigljivično dejstvo
Susamovo ulje je bogato sa vitaminima, mineralima i nutrijentima koji su vitalni za zdrav skalp. Masiranjem ulja u skalp ćete hidrirati suvu kožu glave, koja se uglavnom ljušti. Susamovo ulje ima antigljivično, antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, koje će očistiti skalp od infekcija, peruti i zapušenih pora koje izazivaju stanjivanje i opadanje kose.

3. Poboljšava rast kose
Esencijalne masne kiseline poboljšavaju rast kose, a susamovo ulje je bogato njima. Kada masirate toplo ulje na skalp, ono ulazi u njega, hidrira ga i povećava cirkulaciju. Susamovo ulje jača koren kose i samim tim poboljšava njen rast.

4. Poboljšava boju kose
Susamovo ulje ima sposobnost tamnjenja kose kod brineta i žena sa crnom kosom. Može se koristiti sa drugim uljima kao što je maslinovo ili bademovo za maksimalni efekat.

5. Prirodna zaštita od sunca
Zaštitite kosu od sunčevih zraka koji je oštećuju, tako što ćete jednostavno staviti malo ulja duž cele kose.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net