TONIK OD ZELENOG ČAJA

02.07.2015 | Biljke i lepota | Pregleda: 1382 | Autor: | 0

Idealan za negu lica


Zeleni čaj je prepoznat od davnina kao vrlo lekovit, a njegovi sastojci smatraju se pravim darom prirode. Bogat je antioksidansima od kojih se ističu polifenoli i fitohemikalije, a oni daju ovom posebnom čaju i gorak ukus.
Tonik od zelenog čaja idealan je za negu lica. Odgovara svim tipovima kože.
Veruje se da ovaj čaj može pomoći telu da se bori protiv šetnih UV zraka, tako što omogućava bolje dejstvo krema sa zaštitnim faktorom, a dobar je za ublažavanje opeklina.
Tonik od ovog čaja možete naneti i ujutro i uveče kod svakodnevne nege lica. Bitno je da je lice prethodno očišćeno, a nakon što ste ga naneli, ne zaboravite ni na svoju uobičajenu hidratantnu kremu.

Tonik od zelenog čaja
Važno je pri pravljenju ovog tonika koristiti pravi organski zeleni čaj. To je obično onaj u sušenim listićima. Dodajte jednu veliku kašiku čaja u 2 decilitra tople, ali ne kipuće vode i ostavite da odstoji 5 minuta. Nakon što ste čaj procedili, ohladite ga te ulijte u plastičnu ili staklenu bočicu. Bilo bi dobro da ima raspršivač kako biste tonik lakše mogli da nanesete na lice.
Pre korišćenja, tonik dobro protresite kako bi se svi sastojci povezali i zatim ga nanesite na lice. Potrošite ga u roku tri dana, a važno je i celo vreme držite u frižideru. Možete ga nanositi više puta na dan, zavisno kada vam treba osveženje. Idealan je za suve i tople dane.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net