MED SA MALTE POMAŽE PROTIV TUMORA

23.10.2018 | Alternativna medicina | Pregleda: 378 | Autor: | 0

Profesor dr Everaldo Atard tvrdi da mnogi tipovi malteškog meda mogu zalečiti rane jer sadrže antimikrobna jedinjenja, hidrogen peroksid, fenol i organske kiseline


Med i propolis sa Malte neverovatni su proizvodi prirode sa snagom da leče i isceljuju. Mnoge vrste malteškog meda mogu da zacele rane jer sadrže antimikrobne spojeve, hidrogen peroksid, fenol i organske kiseline.
I upravo zbog ovog sastava malteški med i propolis su snažan melem. Samim tim što je kompleksno jedinjenje, bakterije nisu uspele da razviju otpornost na med.

Profesor dr Everaldo Atard (na slici) otišao je u istraživanjima korak dalje od uobičajenog, koristeći DNK lance. Dakle, DNK se izdvoji iz polena i sa lakoćom se utvrđuje koje je cveće sa kojeg područja. Ove napredne tehnologije, u kombinaciji sa raznim hemijskim i fizičkim notama, tvore brend i zaštitni žig ”Med s Malte”.

Apiterapeuti reporučuju propolis sa ovog područja. Ovaj propolis je, naime, fenomen zbog nivoa deterpenoid tatarola, veoma poznatog antioksidanta i antibiotika. Utvrđeno je da što je veća doza deterpenoida, efikasniji je i propolis. Izvršeno je testiranje na ćelije raka - one koje su uzgajane u Petrijevoj posudi prestale su da rastu. Međutim, testiranje na životinjama i klinička istraživanja još uvek nisu izvršena.
Studije na propolisu izvršene u drugim zemljama ukazuju da bi mogao da se koristi za lečenje raka. Kombinuje se sa hemoterapijom. Najnovija klinička istraživanja pokazala su da je rak debelog creva rezistentan, kao i indukovana hemoterapija čireva na usnama.
No, manje studije u Egiptu pokazale su da ipak mogu da se leče čirevi na usnama, tako da različiti rezultati stvaraju pometnju u lečenju. Potrebna je čitava decenija da od laboratorije dođu do zaštićenog medikamenta, zbog raznih sigurnosnih provera.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD :

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD :

 • Brankova 16 ,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net