SMIRITE NAPETE NERVE: METODA 5 ČULA

12.09.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 194 | Autor: | 0

Od ukusa preko mirisa do dodira, evo nekoliko načina koje možete korisititi da smirite napete nerve

SMIRITE NAPETE NERVE: METODA 5 ČULA

Kada ste preopterećeni pojedini okidači mogu učiniti da se osećate teksobno. Saznajte kako da pomoću pet čula na prirodan način smirite napete nerve.

Opustite napete nerve

U životu, mnogi ljudi se često žale da su izuzetno preopterećeni. Pojedini okidači takođe mogu učiniti da se osećte preopterećeno, anksiozno i uda uđete u režim borbe ili bekstva. U tim scenarijima, važno je koristiti tehnike koje će vam pomoći da smirite nervni sistem i koje će učiniti da se telo i um osećaju opušteno.

Naših pet čula je način na koji stupamo u interakciju sa okolinom oko nas, tako da je fokusiranje naših čula najbrži način da smirimo nervni sistem.

Smirite napete nerve metodom 5 čula

Metodom 5 čula možete uveriti nervni sistem da ste u bezbednom okruženju i da niste u opasnosti.

1 Vid

Način na koji se opažaju stvari mnogo pomažu u smirivanju nervnog sistema. Kada se osoba oseća uznemireno ili nesigurno, trebalo bi da prilagodi svetlo u prostoriji da ne blješti i da je najpribližnije pridornom osvetljenju. Takođe, može da vas opusti gledanje zalaska ili izlaska sunca.

2 Zvuk

Zvuk ili buka takođe mogu uticati na nervni sistem. U slučaju stresa i anksioznosti, treba se okružiti opuštajućim zvukom koji će smiriti um i telo. Glas voljene osobe, vreme provedeno u prirodi i uranjanje u te zvuke ili omiljene pesme takođe može da opusti napete nerve.

3 Miris

Miris ima značajan uticaj i na nervni sistem. Difuzna eterična ulja ili držanje bočice omiljenog parfema u blizini može da opusti. Takođe, ne treba isključiti ni sveže pečenih kolača koji ispunjavaju dom i daju osećaj mira i sigurnosti. To je dovoljno da se oseti sreća i zadovoljstvo.

4 Dodir

Bezbedan ili zdrav dodir može da smiri i pruži osećaj sigurnosti. Zagrljaj voljene osobe učiniće da se osećate bezbedno ili možet ečak da se umotate u nežno plišano ćebe.

5 Ukus

Pripremanje omiljene hrane, ispijanje toplog napitka može pomoći u smirivanju nervnog sistema i pružiti dozu sreće i optimizma.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Foto: Pheelings Media / gettyimages.com

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem