COPRINUS COMATUS: LEKOVITA GLJIVA SNIŽVA ŠEĆER U KRVI

04.08.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 253 | Autor: | 0

Gljiva Coprinus Comatus izdvojila se kao prirodno sredstvo u borbi protiv još jedne teške bolesti današnjice – dijabetesa

COPRINUS COMATUS: LEKOVITA GLJIVA SNIŽVA ŠEĆER U KRVI

Ova lekovita gljiva snižava nivo šećera u krvi za preko 40% već sat vremena nakon unošenja, a njeno dejstvo traje više od šest sati.

Medicinska gljiva snižava šećer u krvi

Već četrdesetak godina u najeminentnijim centrima Dalekog istoka i SAD obavljaju se istraživanja u vezi sa dejstvom gljiva na lečenje tumora, kardiovaskularnih oboljenja, alergija, dijabetesa…

Coprinus Comatus snižava šećer u krvi

Gljiva Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, bakrom, gvožđem, cinkom i nijacinom, a sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam esencijalne.

Sušeni prah ove medicinske gljice u nekim zemljanja je uvršten u sastavni deo terapije lečenja dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, smiruje upalne procese u organizmu, a povrh toga sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti koje su redovna komplikacija dijabetesa.

Pored toga, coprinus je značajan za očuvanje ćelija pankreasa koje proizvode insulin. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, deluje protivupalno i preventivno na kardiovaskularna oboljenja dijabetičara

Ima zaštitan efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije pankreasa koje produkuju hormon insulin). Sat i po nakon praha od Coprinusa, nivo šećera u krvi redukuje se za 41%, tri sata kasnije snižava se za 31%, dok za šest sati u krvi i dalje ima 20%‚manje šećera.

Sprečava komplikacije šećerne bolesti

U sprečavanju posledica dijabetesa kao što su slepilo, otkazivanje rada bubrega, amputacija noge, srčani i moždani udar, od presudnog značaja može biti unos Coprinusa, koji predstavlja fantastičan napredak u borbi protiv šećerne bolesti.

Takođe od velike koristi može biti svima onima koji žele da održavaju na optimalnom nivou nivo šećera u krvi i tako smanje rizik od ateroskleroze. Osim toga, načuno je dokazano da Coprinus smanjuje rizik od pojave rada i sarkoma.

Zaustavlja rast malihnih ćelija

U istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, dr Ikekawa i njegovi saradnici, najpre na miševima, a zatim i na ljudima, dokazali su da konzumiranje lekovitih gljiva u neverovatno visokom procentu zaustavlja rast i širenje malignih ćelija ili ih sasvim uništava, a pritom obnavlja zdrave ćelije.

Coprinus comatus – sušeni prah u kapsulama možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje - poručite OVDE

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.com

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem