GUMENE BOMBONE OD AKTIVNOG UGLJA SMIRUJU STOMAK

25.06.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 225 | Autor: | 0

Jednostavan način da zakumflirate lek koji će deca jako voleti

GUMENE BOMBONE OD AKTIVNOG UGLJA SMIRUJU STOMAK

 

Gumene bombone od aktivnog uglja su savšen slatki lek koji će deca rado uzimati ako se pojavi stomačna tegoba. Pored toga, dobro će doći i odraslima.

Gumene bombone od aktivnog uglja za stomačne tegobe

Ukoliko vam se dešavalo da imate problema s varenjem, verovatno ste uzimali aktivni ugalj u obliku tableta ili kapsula. Ovo je moćno sredstvo koje smiruje stomak i listi telo od toksina. Istovremeno sprečava zatvor.

Da li vam je ikada palo na pamet da napravite gumene bombone od aktivnog uglja? To je sjajno rešenje, naročito ako imate decu. Biće im prihvatljivije da uzimaju bombone, nego crne kapsule i tablete. Poznato je da mnogi mališani odbijaju da piju bilo kakve lekove. Ali, zato vole bombone.

Moćno dejstvo aktivnog uglja

Aktivni ili medicinski ugalj može da apsorbuje veliki broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova. Hrana, voda ili piće može da bude kontaminirana i da to izazove stomačne tegobe. Aktivni ugalj funkcioniše tako što hemijski vezuje ostale supstance na svoju površinu i može da upije hiljadu puta veću količinu supstance od svoje težine.

Takođe ima veoma veliku površinu zahvaljujući porama. Površina aktivnog uglja je negativno naeleketrisna. Za razliku od nje, toskini u telu supozitivno naelektrisani i kao takvi se vezuju za njegovu površinu i ostanu zarobljeni u njegovim porama. I na kraju, aktivni ugalj sve te toksine izbacuje iz organizma. Zato je savršeno sredstvo koje pomaže u slučaju stomačnih tegoba.

Kako se prave bombone od aktivnog uglja

Ove bombone su zaista jednostavne za pravljenje. Potrebne su vam samo tri sastojka i desetak minuta vremena. Dakle, pripremite aktivni ugalj, želatin i sveže seđeni sok od jabuke. Sve ovo su vrlo zdravi sastojci. Ako dete više voli neke druge voćne ukuse, lako zamenite sok od jabuje s nekim drugim.

Prvo u sokovniku iscedite sok od jabuke. Sok sipajte u čistu šerpu, polagano dodajte želatin iizmešajte. Ostavite nekoliko minuta šerpu na kuhinjskom pultu da se želatin hidrira. Potom stavite šerpu na ringlu, uključite je srednje jaku toplotu i mutite dok se želatin potpuno ne rastvori. Sklonite šerpu sa ringle, dodajte aktivni ugalj u prahu i mešajte dok se prah potpuno ne rastvori.

Sipajte smesu u silikonske kalupe, stavite u zamrzivač na pol sata da očvrsnu. Izvadite bombone iz kalupa i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do dve nedelje.

Preporučena doza: Do tri bombone dnevno.

 

Foto: bbstudio_aad / gettyimages.com

 

 

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem