SPREJ ZA STOPALA: SPREČITE ZNOJ I NEUGODNE MIRISE

by | 05.06.2023

Biće vam potrebno samo nekoliko jednostavnih sastojaka i esencijalna ulja

SPREJ ZA STOPALA: SPREČITE ZNOJ I NEUGODNE MIRISE

Ovaj sprej za stopala ne samo da sprečava znoj i neugodne mirise, već će vam pomoći da ublažite bol u nogama. On osvežava, rashlađuje, a pored toga može da se primeni i kao osveživač prostorija. Savršeno, zar ne.

Sprej za stopala: Sprečava neogodne mirise i uklanja bol

Ukoliko ste po ceo dan na nogama u zatvorenoj obući, verovatno imate problem s znojenjem stopala i neugodnim mirisima. Sa druge strane znojenje i vlažna stopala mogu da uzrokuju i neko gljivično oboljenje. Sve to možete da sprečite i to na prirodan način. Napravite sprej i to za pet minuta. On je veoma efikasan, a ima široku primenu.

Čest slučaj je da na kraju dana, vašim umornim, bolnim i natečenim stopalima neophodno je nešto da im donese olakšanje. Ovaj domaći sprej može da vam pomogne. Iako je njegova primarna uloga da spreči znoj i neugodne mirise, on može da vam pomogne da se rešite bola u nogama. Ali, to nije sve – ovaj sprej može da se koristi i za druge namene. Na primer, vrhunski je osveživač prostorija. Možete čak i da naprskate unutrašnji deo obuće kako biste uklonili neogodan miris i dezinfikovali.

Kako se pravi sprej za stopala

Osvežavajući sprej sadrži alkohol poput votke u kombinaciji s esencijalnim uljima nane, lavande i peperminta. Ima efekat rashlađivanja, a takođe uklanja i neugodne mirise.

Sastojci:

  • 1 šolja alkohola ili votke
  • 30 kapi esencijalnog ulja nane
  • 5 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 5 kapi esencijalnog ulja peperminta
  • 1/2 kašičice biljnog glicerina
  • Boca sa raspršivačem od tamnog stakla

Priprema: Sipajte sve sastojke u bočicu s raspršivačem, dobro zatvorite i protresite kako bi se sastojci dobro izmešali. Čuvajte je na hladnom i tamnom mestu. Bilo bi najbolje da je potrošite za godinu dana.

Način primene

Dobro protresite bočicu pre svake upotrebe, jer esencijalna ulja u stanju mirovanja isplivaju na površinu tečnosti. Odmah poprskajte bosa stopala i potkolenice kad god se osećaju umorno, da vam noge „gore“ i, naravno da biste sprečili znojenje i neugodan miris. Naprskajte i utrljatje tečnost na stopala i noge. Ostavite stopala da se osuše na vazduhu pre nego što obujete čarape. Možete čak i da ovaj sprej ponesete u teretanu i pošpricate stopala nakon treninga. U trenutku ćete osetiti lakoću u nogama.

 

Foto: Alina Humeniuk / gettyimages.com