ZAŠTO JE BANANA BOLJA OD BOTOKSA

by | 02.06.2023

Maska od ovog tropskog voća može da vrati licu mladost i lepotu

Da li ste znali da je banana bolja od botoksa? Njeni hranljivi sastojci hrane i hidriraju kožu. Ona postaje jedra, zategnuta, a na taj način se smanjuju bore. Ne postoji bolji i prirodniji način da se podmladte

Umesto veštačkog botoksa odaberite prirodni

Istina je da omiljeno tropsko voće bana može toliko dobrog da doprinese lepoti. Veoma je hranljiva, a sadrži i velike količine kalijuma i magnezijuma. Pored toga, tu su i vredni nutrijenti kao što su vitamini A, B, E, zatim cink, aminokiseline i još mnogo toga.

Iako ćete uživati dok jedete banane, biće vam još draže kada vidite efekte maske od ovog voća.

Banana bolja od botoksa: Recept za masku

U maloj činiji viljuškom izgnječite polovinu zrele banane. Potom dodajte pola kašičice organskog meda i 2 kapi esencijalnog ulja lavande (opciono). Umijte lice blagim sapunom i nežno obišite peškirom. Nanesite masku na celo lice, izbegavajući područje oko očiju. Ostavite masku da odstoji desetak minuta. Masku dobro isperite mlakom vodom. Za brze rezulate, radite ovaj tretman do tri puta nedeljno.

Hidrirana koža

Banane pružaju koži odličnu hidrataciju. Pored toga, pomaže da se smanji lučenje masoće, ako vam je masna koža. U tom slučaju napravite ovu masku: Izblendajte jednu celu bananu i dodajte kašičicu limunovog soka. Operite lice blagim sapunom i nežno obrišite peškirom. Nanesite masku na lice, izbegavajte oči. Držite masku na licu oko pola sata i siperite mlakom vodom. Posle možete na lice da nanesete zeleni čaj kao tonik.

Smanjite otok i tamne kolutove oko očiju

Ukoliko se jedno jutro probudite s natečenim očima ili ako vam se pojave tamni kolutovi, uradite sledeće. Samo lezite, nežno stavite na oči kore od banane, držite ih 20 minuta i poprskajte lice hladnom vodom. Koža će izgledati osvežena i manje natečena oko očiju.

Savet plus: Ispucali krajevi kose

Uz lepo lice ide i lepa kosa. Ali, ako su vam ispucali i racvetali krajevi, ne birnite jer postoji rešenje. Napravite masku za kosu. Stavite u blender zrelu bananu, dodajte kašiku punomasnog mleka i dve kašičice maslinovog ulja. Na kraju dodajte tri kapi esencijalnog ulja lavande. Dobro izblendajte. Nanesite masku na suve krajeve kose (možete i na celu kosu), stavite na glavu kapu za tuširanje. Isperite nakon pola sata. Operite kosu šamponom bez sulfata.

 

Foto: Anna-Ok / gettyimages.com