SMIRITE NERVOZU LIMUNADOM

by | 30.05.2023

Kada ste umorni i pod stresom, popijte čašu limunade. To će vas opustiti i doneti vam energiju.

SMIRITE NERVOZU LIMUNADOM

Očistite telo, um i duh od raznog tereta koje se nakupilo tokom vremena. Limunada ne samo da će vam pomoći da smirite nervozu nego i da hidrirate telo, kao i da očistite creva.

Popijte čašu limunade i smirite nervozu

Limunada je osvežavajući i zdrav napitak koji će vam pomoći da poboljšate zdravlje. Pijte je ujutru na prazan stomak i ako poželite u toku dana. Ne samo da nećete imati problema s pražnjenjem creva, nego ćete imati i više energije. Odlična stvar u vezi s ovim napitkom je što možete da smirite nervozu. U nastavku pročitajte koje sve benefite imate od limunade.

Dobra hidratacija

Nakon 6-8 sati spavanja najveću korist koju možete dobiti za svoj organizam je od čaše limunade. Naime, dobra hidratacija je važna za vaše zdravlje creva, nivo energije, kao i mentalno zdravlje. Zato, neka vam pređe u naviku da ujutru umesto kafe popijete limunadu. Dobro hidirana koža je jedra, mladelačka. Ali, to nije sve.

Vitamin C je ključan za proizvodnju kolagena, koji će vas takođe pomladiti.

Smirite nervozu

Unošenje dovoljno vode je izuzetno važno za nervni sistem i mentalno zdravlje. Ali, ako vodi dodate sok od limuna onda imate višestruke koristi. Vitamin C je potreban telu da bi proizvelo dopamin, noradrenalin i serotonin. Sva ova jedinjenja su vam potrebna da biste se osećali srećno. Ukoliko vam je u telu optimalna doza vitamina C, manje su šanse da budete depresivni, besni ili konfuzni.

Obezbedite telu više energije

Vitamin C je ključan za stvaranje karnitina. To je je supstanca koja pomaže telu da masti pretvori u energiju. Telo ga stvara u jetri i bubrezima i skladišti ga u skeletnim mišićima, srcu, mozgu i spermi. Ukoliko ga nema u dovoljnim količinama može da naruši funkciju ovih organa i da ošteti ćelije tkiva. Kada ste umorni, očas posla ćete živnuti nakon čaše limunade.

Namirnice poput šećera, mesa i kafe u stvaraju kiselinu sredinu u organizmu. Ona, malo pomalo razgrađuje tkiva u telu – poput mišića ili kostiju. Limunada obezbeđuje molekule koji neutrališu kiselinu sredinu u organizmu.

Limunada ujutru, na prazan stomak poboljšava varenje i obezbeđuje redovno pražnjenje creva. A, znamo da je takođe ključno za zdravlje i dobru energiju. Savet je da ujutru pijete nezaslađenu limunadu. Ako želite da je pijete tokom dana, zasladite je medom ili nekim drugim zdravim zaslađivačem.

 

Foto: chas53 / gettyimages.com