KAKO DA UKLONITE CRNE KOLUTOVE OKO OČIJU

by | 30.05.2023

Kofein može da vam bude od velike pomoći kada želite da uklonite podočnjake i osvežite umorne oči.

KAKO DA UKLONITE CRNE KOLUTOVE OKO OČIJU

Naučite kako da napravite domaći recept za serum koji će vam pomoći da uklonite crne kolutove oko očiju. Kao bonus, ovo prirodno sredstvo sprečava starenje kože zbog dejstva UV zraka.

Uklonite crne kolutove oko očiju: Otkrijte moć kofeina

Kofein u kafi, kada se primenjuje kao oblog ili serum poboljšava cirkulaciju i smanjenjuje otečene podočnjake. Kao rezultat, sprečava se pojava tamnih krugova oko očiju i ublažava natečenost. Osim toga, osvežiće oči i izgledaćete mlađe.

Kofein je takođe bogat antioksidansima koji pomažu u zaštiti kože od preranog starenja usled dejstva UV zraka.

Uklonite crne kolutove oko očiju: Recept za serum

Odvojite malo slobodnog vremena i napravite ovaj moćan serum.

Sastojci:

  • 2 kašike organske kafe u zrnu, grubo mlevene
  • 1 kašika suvih latica ruže
  • 4 kašike ulja slatkog badema ili ulja jojobe
  • 2 kašike ulja semena šipka

Napomena: Ružine latice hlade kožu i deluju protivupalno. Osim toga, odlično se kombinuju s kofeinom. Ukoliko ih nemate, možete ih izostaviti iz recepta.

Takođe, možete da koristite i druga bazna ulj (umesto bademovog i jojobinog), u zavisnosti od tipa kože. Možete da koristite ulja od koštice kajsije, semenki grožđa ili kokosovo ulje.

Postupak izrade

Stavite kafu i osušene latice ruže u vatrostalnu posudu. Sipajte ulje slatkog badema i dobro promešajte. Potom vatrostalnu posudu stavite u lonac s vodom i kuvate na pari oko dva sata na laganoj vatri.

Imate i alternativnu varijanu, ali ona duže traje: Teglu s kafom, laticama i bademovim ili jojobinim uljem dobro zatvorite i ostavite da odstoji tri nedelje. Svakodnevno protresite teglu da se sastojci što bolje sjedine.

Sklonite vatrostalnu činiju iz lonca, ostavite nekoliko sati da se ohladi i da se kafa slegne. Procedite serum kroz gustu, sterilnu gazu i sipajte ga u čistu flašicu. Dodajte ulje šipka i dobro promešajte. Potom ovaj serum s kofeionm sipajte u bočicu s kapaljkom. Serum čuvajte u frižideru do šest meseci.

Kako koristiti serum

Za najbolje rezultate, svakodnevno koristite serum. Pre nanošenja seruma lice operite blagim sapunom ili sredstvom koje već koristite. Kapaljom nanesite ulje na prst i nežno utapkajte serum. Nanosite ga na područje oko očiju svako jutro i veče pre spavanja. Kada ga nanosite ujutru, sačekajte petnaest minuta da ga koža dobro upije, pa tek onda nanesite šminku na lice. Ukoliko je koža nešto masnija, možete pre nanošenja pudera da odručje oko očiju utapkate papirnom maramicom. Na taj način ćete ukloniti višak masnoće.

 

Foto: Margarita Serenko / gettyimages.com