SPREJ ZA NEPOSLUŠNU KOSU

by | 18.05.2023

Donosimo vam najbrže i najlakše rešenje da ukrotite kovrdžavu i neposlušnu kosu čak i kada je vlažno vreme

SPREJ ZA NEPOSLUŠNU KOSU

Visok procent vlage u vazduhu i te kako može da upropasti frizuru stvarajući lokne i kovrdže. Napravite sami sredstvo za neposlušnu kosu koje će vam olakšati muke. Ono je potpuno prirodno, te takođe hrani i neguje kosu.

Kako ukrotiti neposlušnu kosu?

Kosa počinje da se kovrdža čim počne da upija vlagu iz okoline, što vam nikako ne prija ako imate ravnu, isfeniranu kosu. Kako biste to predupredili, verovatno ćete posegnuti za sredstvima za ipravljanje kose.

Međutim, većina tretmana za ispravljanje kose zahteva više vremena, što je recimo zgodno ako se time bavite jednom nedeljno. Ali, ako ste u žurbi, a želite da vaša kosa ostane ravna ji kada je napolju visok procent vlage, onda vam je potrebno neko brže rešenje.

Za sve tipove kose

Sprej za ispravljanje kose ima mnoge prednosti. Jednostavno i brzo se priprema, pored toga neguje kosu jer je napravljen od prirodnih sastojaka.

Njegova namena je univerzalna jer možete da ga koristite ako imate kovrdžavu, talasastu ili ravnu kosu. Naravno, namenjen je i za sve tipove kose. Stilizujte kosu na uobičajeni način, s tim što ćete staviti više spreja ako imate kovrdžavu kosu.

Neguje dlaku

Prednost ovog spreja je u tome što pored negujućih ulja sadrži i aloe vera gel koji stvara zaštitni film oko vlasi. Rezultat je sjajna i ravna kosa čak i kada je napolju vlažno vreme. Ukoliko kosu perete suvim šamponom svaki drugi dan, obavezno nakon toga pošpricajte malo ovog spreja po kosi ako je ravna ili blago talasasta ili više ako je kovrdžava.

Kada operete kosu i malo je prosušite peškirom, pre feniranja nanestite sredstvo za raščešljavanje. Počešljajte vlažnu kosu, nanestite sprej protiv kovrdžanja kose koji ste sami napravili. Stilizuje kosu na uobičajeni način.

Kako se spravlja sprej za neposlušnu kosu?

Spravljanje ovog univerzalnog spreja za ispravljanje kose oduzeće vam malo vremena.

Sastojci:

  • ⅓ šolje aloe vera gela
  • ½ šolje tople vode
  • 2 kašike šećera
  • 5 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 5 kapi eteričnog ulja ruzmarina
  • ½ kašičice ulja kajsije
  • Jedna boca sa raspršivačem od 2,5 dl

Priprema: U maloj posudi rastopite dve kašike šećera u pola šolje tople vode. Dobro promešajte i kada se šećer rastopi ostavite da rastvor ohladi. Ukoliko želite da ubrzate proces držite rastovor u frižideru oko tri minuta.

Dodajte u rashlađen rastvor aloa vera gel i pola kašičice ulja od koštica kajsije. Dobro promešajte da se sastojci sjedine. Dok mešate polagano dodajte po pet kapi eteričnog ulja lavande i ruzmarina. Sipajte rastvor u bočicu s raspršivačem.

 

Foto: Liudmila Chernetska / gettyimages.com