MUČI VAS ALERGIJA NA POLEN? REN I KVERCETIN STAJU JOJ NA PUT!

by | 14.05.2023

Redovna higijena prostora, adekvatno odevanje i upotreba pripravaka od lekovitog bilja mogu ublažiti simptome alergije na polen

  

Ako imate alergiju na polen, onda su zapušen nos, kijavica, svrab očiju, umor i glavobolja dobro poznati simptomi. Ove tegobe mogu se sprečiti ili ublažiti prevencijom i povećanim unosom antioksidansa kvercetina. Osim toga, i priroda nudi niz rešenja, koja takođe mogu biti jedan od zdravih načina da se ovom problemu stane na put.

Alergija na polen: Prirodni antihistaminici

1. Kopriva

Kopriva blokira histamin, koji se javlja kao odgovor na dejstvo alergena, a ublažava i nadražaj na kašalj, te stvaranje sekreta u disajnim putevima.

Recept: Kašiku sušenih listova koprive poparite sa 2 dl ključale vode, a zatim to poklopite i nakon deset minuta procedite. Pijte šolju do dve čaja dnevno (u svaku naspite malo limunovog soka).

2. Ren

Miris narendanog korena rena otpušava nos i olakašava disanje.

Recept: Narendajte malo svežeg korena rena, a zatim prespite to u teglicu. Udišite više puta dnevno po nekoliko minuta. Osim toga, možete ubaciti kašiku narendanog korena rena u šerpu i dodati šolju vode. Zagrevajte to do ključanja, pa se nagnite nad šerpu i što duže udišite paru. 

3. Kamilica

Čaj od kamilice odličan je za suzbijanje alergijskog rinitisa uzrokovanog polenskom groznicom. Deluje snažno antiupalno, te ublažava kijavicu, ublažava zapušenost ili curenje nosa. Smiruje nadraženu sluzokožu nosa i ždrela, a pomaže i u slučaju svraba očiju.

Recept: Skuvajte čaj od kašike cvetova kamilice, te ga ostavite sa strane da se malo prohladi. Mlakom tečnošću natopite dve čiste blaznice ili komadiće vate, pa lezite i stavite oblogu na oči. Pustite da pripravak deluje deset minuta. Ponovite postupak još jednom ili dvaput, a na kraju nežno pređite čistom blaznicom i preko kapaka i trepavica. Ponavljajte to nekoliko puta dnevno i pred spavanje.

4. Sladić

U slučaju prolećnih polenskih reakcija, koje izazivaju svrab i iritaciju nosa i očiju, dobro je piti čaj od korena sladića. Međutim, ne treba preterivati s količinama, naročito u slučaju tegoba s povišenim pritiskom, bubrezima, jetrom i sl.

Recept: Punu kašiku usitnjenog korena sladića prelijte sa 500 ml ključale vode i ostavite to da odstoji poklopljeno pola sata. Zatim procedite i pijte dvaput dnevno po šolju, pola sata pre jela.

 

MUČI VAS ALERGIJA NA POLEN? REN I KVERCETIN STAJU JOJ NA PUT!

Quercetin (Kvercetin) – 500mg 50 tableta

Pozitivna dejstva kvercetina su:

  • jak antioksidant

  • jača imunološki sistem

  • antiinflamatorna aktivnost

  • štiti srce, jača kapilare i krvne sudove, redukuje oksidaciju LDL holesterola

  • smanjuje simptome alergija, održava zdrave nivoe histamina kod alergijskih reakcija (antihistaminik)

  • snižava krvni pritisak

  • podržava zdravlje prostate i pomaže kod prostatitisa

  • može da unapredi prevenciju katarakte u svojstvu antioksidansa

  • pospešuje oksidaciju masti, povećava termogenezu i energiju

  • podržava zdravlje respiratornog sistema kod bronhitisa, astme i sl. 

Napomena: Zbog mogućih interakcija, potreban je oprez kod upotrebe kvercetina zajedno sa hinolonskim antibioticima i ciklosporinom.

Proizvod možete naručiti na:

 https://www.magicnobilje.com/proizvodi/respiratorni-sistem/17046/quercetin-kvercetin-500mg-50-tableta