BILJNI AFRODIZIJACI ZA BOLJI SEKS

by | 14.05.2023
biljni-afrodizijaci_biljni-afrodizijaci-za-bolji-seks.jpg

Biljni afrodizijaci u čajevima, tinkturama i kupkama začiniće vaš život vatrenim trenucima u postelji

 

Afrodizijaci, koji su dobili naziv po boginji Afroditi, predstavljaju sredstva koja jačaju seksualnu želju i potenciju. Mnoge biljke imaju moć da jačaju libido i poboljšaju seksualni doživljaj. Zato, nije ni čudo što se biljni afrodizijaci koriste već hiljadama godina.

BILJNI AFRODIZIJACI ZA BOLJI SEKS

Najbolji biljni afrodizijaci

Čaj od hibiskusa

Jedan je od najednostavnijih afrodizijaka. Hibiskus ima trostruko dejstvo: bogat je vitaminima i mineralima, naročito vitaminom C. Opušta i eliminiše napetost i poboljšava cirkulaciju.

Recept: Prelijte kašičicu hibiskusa šoljom ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji dvadesetak minuta. Procedite i zasladite medom. Pijte dve do tri šolja čaja dnevno.

Tinktura od cimeta

Cimet poboljšava cirkulaciju i erekciju. Osim toga, snižava krvni pritisak.

Recept: Sipajte u flašicu dve supene kašike cejlonskog cimeta u prahu i dodajte šolju rakije. Zatvorite i dobro promućkajte. Ostavite da stoji deset dana (jednom dnevno dobro promućkajte). Zatim procedite i uzimajte tri puta dnevno po kašičicu tinkture rastvorene u šoljici vode.

Biljna kupka

Kupka opušta mišiće i napete nerve. Dodavanjem lekovitog bilja u vodu za kupanje donosi mnoge blagodeti. U tu svrhu preporučuje se zob (ovas). Bogata je hranljivim materijama, uključujući gvožđe, kalcijum, kalijum i vitamine A, C, E, B i K.

Zob povoljno utične na hipotalamus i celokupni nervni sistem. Prava je blagodet za reproduktvine organe, hrani i neguje kožu, kosu i nokte. Napunite platnenu vrećicu ovsenim pahuljicama, zavežite i ubacite je u kadu s topolom vodom. Druga varijanta je da skuvate zob, procedite i sipate tečnost u kadu. Za dodatnu romantičnu magiju, pospite u kadu i malo latica ruže. Ukoliko nemate kadu, ne brinite, poslužiće i kupka za stopala.

Ulje za masažu

Masaža se smatra najseksepilnijom i najintimnijom biljnom terapijom. Iako postoje mnoga biljnih ulja koja pospešuju seksualni život, ružino je vodeće. Ova biljka u fitoterapiji stvara ravnotežu hormona i pospešuje cirkulaciju. Pomešajte ulje ruže s nekim baznim poput kokosovog i uživajte u masaži.

Recept: Pomešajte 50 ml kokosovog ili nekog drugog ulja po izboru s 15 kapi ulja ruže.

Foto: Pictures-and-Pixels / gettyimages.com