SIRUP OD ĐUMBIRA JAČA LIBIDO I POBOLJŠAVA PLODNOST

by | 10.05.2023

Sirup od đumbira trebalo bi da ima svaka kuća. Poznato je da đumbir jača imunitet, a da li ste znali da jača i libido? Pored toga, poboljšava plodnost i kvalitet spreme.

SIRUP OD ĐUMBIRA JAČA LIBIDO I POBOLJŠAVA PLODNOST

Sirup od đumbira: Jača libido i poboljšava plodnost

Ovaj elkisir se pravi na veoma jednstavan način, a pored toga je izuzetno ukusan. Koristite svež đumbir jer ima jaču aromu u odnosu na osušeni. Ako koristite organski đumbir u tom slučaju nije potrebno guliti koru.

Za ovaj sirup kao zaslađivač možete da koristite med ili šećer. Pritom, prednost bi svakako, trebalo dati medu jer on ima antivirusno, antibakterijsko i antigljivičnog dejstvo što svakako, povećava lekovitu moć ovog čudesnog sirupa. Ukoliko koriste organski med, vodite računa o tome da ga dodate u ohlađeni đumbir kako bi se sačuvala lekovita svojstva ovog zlatnog eliksira. Količina šećera ili meda zavisi o tome koliko želite da sirup bude sladak. Prava mera je pola šolje, a maksimalna količina je jedna šolja.

Kako se pravi sirup od đumbira

Sastojci:

  • 1 šolja tanko isečenog svežeg korena đumbira
  • 1 štapić cimeta (po želji)
  • 2 šolje vode
  • ½ – 1 šolje šećera ili meda

Priprema: U maloj posudi stavite đumbir, štapić cimeta (po želji), vodu i šećer (ukoliko korsitite med, dodajte ga kasnije). Promešajte i kuvajte na laganoj vatri oko 30-45 minuta sve dok ne ispari polovina tečnosti. Zatim procedite. Ukoliko koristite med, dodajte ga tek kada se tečnost ohladi. Sirup čuvajte u staklenoj posudi frižideru i potrošite ga u narednih mesec dana.

Kako se koristi ovaj lekoviti sirup

Najbolja stvar kod ovog sirupa što je ne samo lepog ukusa nego je i izuzetno lekovit. Budite maštoviti i koristite ga svakodnevno. Na primer, možete da ga prelijete preko sladoleda od vanile, da ga dodate u ovsene pahuljice s jogurtom ili premažete palačinke. Može da se koristi u marinadama i umacima.

Možete takođe i da ga uzimate samostalno – po jednu kašiku ako osećate mučninu ili imate probleme s probavom. Naravno, s ovim aromatičnim i zdravim sirupom možete da zasladite čaj. Budući da dolaze topli dani, dodajte ovaj sirup u gaziranu vodu – to je savršen način da osvežite organizam i date mu potrenu energiju.

Foto: IngridHS / gettyimages.com